Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.1 °C

Vánoční strom rozsvítil náměstí, tma se nekonala

Zprávy z regionu

28.11.2016

Autor: hcz

Rozsvěcení vánočného stromku si Přerované nenechali ujít. Na náměstí jich přišly první adventní neděli tisíce. Místy nebylo k hnutí. Atmosféru Vánoc chvíli před sedmnáctou hodinou, kdy spolu s dětmi primátor města Přerova odpočítával poslední vteřiny před rozsvícením stromku, zpříjemnilo návštěvníkům vystoupení Add Gospel a křest nové publikace věnované archeologicky významné lokalitě Na Marku.

Přerovské náměstí ozdobila tento rok čtyřicetiletá douglaska z Jižní čtvrti, na které přibyly oproti loňskému roku ozdoby. Všichni netrpělivě očekávali na okamžik, kdy douglaska rozzáří náměstí.

A strom se rozsvítil i přes to, že si to někdo zřejmě nepřál. V noci před první adventní nedělí se pod rouškou tmy přikradl vandal (asi nějaký spiderman) k douglasce, vylezl na strom a ve výšce zhruba dvou metrů přeřezal dráty elektrického osvětlení. Překazit vánoční okamžik se mu ale nepodařilo. Na vše se přišlo a závada byla včas odstraněna.

hcz

Reklama

Technické služby města Přerova

Katalog firem » Služby

Našimi hlavními úkoly je postarat se o čistotu města, údržbu zeleně, svozu odpadu, osvětlení města a odstraňování následků zimy. Dále provozujeme pohřební službu, která má samosta...