Reklama

Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav, venku je 18.6 °C

Výsledková bilance čtyř soutěží moderních gymnastek je zisk 27 cenných kovů

Zprávy z regionu

13.4.2024

Autor: red

První dvě kola SM superligy proběhla v Jeseníku a Olomouci, na tradičním závodě RG Cup v Hradci Králové si na startu poměřilo síly přes 150 závodnic z českých a moravských klubů, v soutěži týmů jsme v úvodu sezóny závodily i v rakouském Neustadt Civitas Nova Cup.

V pěti kategoriích od nejmladších nadějí až po seniorky se prezentuje 15 přerovských gymnastek.

Čtyři naděje vstoupily do první sezóny ve volném programu a sbírají především závodní zkušenosti. Postupně se začínají rýsovat prvky obtížnosti, rovnováhy, skoky a rotace, s technikou náčiní ještě hodně bojují, takže švihadlo, obruč i kužele jsou na závodní plošehodně nevyzpytatelné. Přesto Barbora, Kristina, Nikol a Marcela zaslouží pochvalu za výkonnostní posun.

Naděje starší vstoupily do sezóny se zbytečnou nervozitou. Ve ztížených a nových sestavách postupně získávají na jistotě, která je znát i ve výkonech a následně i výsledcích závodů.

V nejsilnější početní konkurenci bojují naše juniorky s míčem, obručí a stuhou. Na vítězné vlně pluje naše nejlepší juniorka Nela, která si drží suverenitu přes nejobtížněji postavené sestavy. Závod od závodu překvapuje svými výkony Veronika, prvním rokem působící v náročnějším trojboji, která své maximum zlepšila o 7,5 bodu od prvního závodu.

V seniorské kategorii máme po letech kvantitativně i kvalitativně velmi silné zastoupení. Trio Eliška, Monika a Katka soupeří o každou desetinku nejen mezi s sebou v každém závodě, technická náročnost po stránce obtížnosti těla i náčiní způsobuje zatím velkou nevyrovnanost v rámci provedení a ovlivňuje v zásadní míře i výsledek. Technická náročnost, společně s precizním provedením, nadstandardní choreografií a vysokou uměleckou hodnotou bude klíčem k úspěchu.

V Rakousku si v týmové soutěži vedly nejúspěšněji seniorky ve složení Vařáková, Tomečková,
Zbožínková a vybojovaly 4. místo, juniorky ve složení Hasoňová, Koritarová, Mikešková, Chatrná
skončily na 7. místě, naděje starší ve složení Janková, Kučová, Lesáková, Švorčíková obsadily 6. pozici. Z medailových pozic za jednotlivá náčiní je bilance následující: zlato Hasoňová míč, stříbro Lesáková kužele, bronz Kučová kužele, obruč a stuha Vařáková.

Souhrn výsledků víceboj, sestavy:
 
Naděje nejmladší:
Barbora Běhulová               5-2
Kristina Jasmina Kolářová   1
Naděje mladší B:
Nikol Stržínková                 5-2 
Marcela Přikrylová              9-6
Naděje starší B:
Magdalena Švorčíková        2-1-9
Emma Janková                  5-5-16
Zuzana Lesáková               2-6              bronz míč
Marie Kučová                     4-3-5           zlato míč
Juniorky B:
Nela Hasoňová                   1-1-1           zlato obruč, míč
Adéla Mikešková                 9
Michaela Koritarová            6-9
Veronika Chatrná               10-4-4         bronz obruč
Seniorky B:
Kateřina Vařáková              1-2-3           bronz obruč
Monika Tomečková             6-1-6           stříbro obruč
Eliška Zbožínková               3-4-5

red

Reklama

Restaurace Městský dům

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Městský dům se nachází v centru Přerova. Na jídelním lístku najdete pokrmy české i mezinárodní kuchyně a různé speciality. Kapacita restaurace je 100 míst a je zde možné pořádat růz...