Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.1 °C

Stavba lávky U Tenisu pokračuje, hotovo má být na konci prázdnin

Zprávy z regionu

19.3.2015

Autor: Zuzana Doleželová

V únoru se objevil anonymní dopis, který upozornil, že v případě demolice mostu U Tenisu došlo k porušení zákona o veřejných zakázkách. Nyní se celou záležitostí zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a stavba zatím pokračuje dál. V současné době stojí pilíře nového přemostění, hotovo má být na konci srpna.

Odborníci nyní zkoumají, zda došlo k zásadnímu pochybení, když lávka byla místo plánovaného odstřelu zbourána kleštěmi na beton. Stavba mostu nadále probíhá. "Smlouva je podepsaná, musíme dílo dokončit," uvedl primátor Vladimír Puchalský. "ÚOHS si vyžádal veškeré materiály k výběrovému řízení, město potřebné dokumenty k šetření celé záležitosti již odevzdalo. Na základě jejich prozkoumání se ÚOHS rozhodne, jestli celou věc bude řešit," doplnil náměstek primátora Petr Měřínský.

Výběrové řízení na demolici lávky U Tenisu vypsalo loni v dubnu bývalé vedení radnice. O tuto zakázku mělo zájem pět uchazečů a soutěž nakonec vyhrála společnost FIRESTA- Fišer. Brněnská firma, která lávku také staví, nyní požádala vedení města o prodloužení termínu realizace díla, z důvodu vis maior. "My jsme jim nevyhověli, protože chceme, aby byla lávka hotová v termínu," zdůraznil Petr Měřínský. Stavba by tak měla být dokončena v srpnu a lávka by měla lidem sloužit od září.

Nové, železobetonové přemostění Bečvy vyjde na 24 milionů korun. Z městské kasy půjde na lávku téměř 20 milionů.

Zuzana Doleželová

Reklama

Svítidla INTEX

Katalog firem » Obchod » Svítidla

Svítidla pro vnitřní, venkovní použití. Návrhy osvětlení domů, bytů, kanceláří, zahrad. Poradenská činnost. Stolní lampy, stojící lampy, kancelářské osvětlení, lustry, stropní sv...