Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.9 °C

Mažoretky se připravovaly na MS 2015 v Praze

Sport

24.8.2015

Autor: Team Fantasy

Sportovní oddíl mažoretek Fantasy Přerov uspořádal ve dnech 20.8.-23.8.2015 mažoretkový tábor v městečku Kelč. Tento tábor byl zaměřen na přípravu na nadcházející mistrovství světa, které se bude konat ve dnech 26.8.-29.8.2015 v Praze, a přerovský oddíl mažoretek bude na tomto mistrovství startovat hned jedenáctkrát.

Ve středu 26.8.2015 budou bojovat juniorky s náčiním baton (hůlka) v kategorii skupin se sestavami Stroj času (pódio) a Wikingové (pochodové defilé), dále pak Natálie Macháčková v kategorii sólo, Andrea Dokoupilová a Kateřina Valentová v kategorii duo. Čtvrtek bude patřit juniorkám s náčiním pompom (třásně), kde předvedou skupinovou sestavu Dovolená, bojovat budou i Kateřina Dokládalová a Natálie Macháčková v kategorii sólo, a v kategorii duo se předvedou Adéla Krmelová s Natálií Macháčkovou se sestavou Pavouci. Pátek bude patřit našim menším – kadetkám, které budou bojovat v kategorii skupin pompom (třásně) se sestavou Ferrari, v kategorii sólo se představí Adéla Langová, a na závěr mistrovství světa budou bojovat v sobotu naše juniorky se sestavou The Addams Family v kategorii MIX skupin (kombinace náčiní baton a pompom), a pokusí se obhájit titul z minulých let.

Fantasy tábor se uskutečnil v městečku Kelč na místním zámečku, kde byla děvčata přímo ubytována. Jako každý správný tábor, i tento byl plný táborových her a soutěží, účastnice prošly i stezkou odvahy a našly táborový poklad. Všechny hry a soutěže měli na starosti jediní dva kluci holčičího tábora – táboroví vedoucí Kuba a Kuba. K těmto hrám jsme měli k dispozici rozlehlou zahradu a lesík, k trénování plně vybavenou sportovní halu. Každé ráno vítala děvčata svůj táborový den fantasy tancem, dopoledne část děvčat trénovala své sestavy, druhá část se věnovala různým hrám a soutěžím, po obědě jsme všichni odpočívali a nabírali síly na odpolední trénování a soutěžení. Každý večer patřil rozborům sestav, které byly průběžně natáčeny a následně promítány. Jelikož se tábora účastnili i naši nejmenší, nesměla chybět i pohádka na dobrou noc.

Ještě v pondělí 24.8. proběhne poslední trénink mažoretek Fantasy, kdy se ještě doladí poslední nedostatky, a celý team Fantasy bude připraven bojovat a získat nějaký ten cenný kov na MS 2015 v Praze a zároveň tak reprezentovat svůj team a město Přerov.

Velké díky patří Bronislavě Valentové za super organizaci celého tábora, ZŠ Svisle za umožnění srpnové přípravy mažoretek, společnosti Ermonta s.r.o. za finanční příspěvek na MS a trenérkám Zuzaně Crhové a Kateřině Krmelové za jejich trpělivost a přípravu na MS.
Držme celému oddílu Fantasy palce a přejeme hodně úspěchů na MS 2015!

Team Fantasy