Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.8 °C

Dřevohosticemi zněl folk, country a trampská píseň

Zprávy z regionu

22.8.2011

Autor: Hana Žáčková

O víkendu se v areálu zámecké zahrady v Dřevohosticích konat již sedmý ročník přehlídek folkové, country, trampské a bluegrassové muziky. Pořadatelé - Městys Dřevohostice ve spolupráci s dramaturgyní Blankou Tornádo Prudilovou z Lipníka nad Bečvou připravili i tentokrát pro návštěvníky opravdu pestrý hudební program. Na podiu vystoupila kromě soutěžních kapel i  trojice hostů.

Čestné role nesoutěžního předjezdce se tentokrát ujala kapela z Lipníka nad Bečvou s názvem 3M+B. Pod písmeny se skrývají iniciály křestních jmen čtyř muzikantů, převážně rodinné kapely Prudilů, která k sobě adoptovala kytaristu Michala Odložilíka. Kapela se představila několika písničkami převážně z dílny dramaturgyně Dřevohostického folkáče a zároveň zpěvačky 3M+B - Blanky Prudilové. Jako první se o přízeň auditoria v diváckém hlasování ucházela kapela Hrnek z Orlové, která se na hudební scéně pohybuje už od roku 2005. Následoval Sova a Slimák z Ostravy, Falešná Karta z Nového Města na Moravě, My3.Avi z Prahy a dívčí trio Přelet MS z Blovic u Plzně, které letošní diváckou soutěž uzavřelo. Ani tentokrát však na podiu nechyběli loňští vítězové diváckého kola - olomoucká kapela Bujabéza.

Lahůdkou festivalu byla českobudějovická Druhá míza Vojty Zíchy, liberecká kapela Jarret a pardubická Marrien. "Letos jsme pro návštěvníky připravili několik změn. Místo country bálu bude ve večerních hodinách pod podiem muzikamtský jam, na kterém vystoupí většina účinkujících," prozradila dramaturgyně folkáče Blanka Prudilová. Dodala také, že zárukou opravdu hudebního maratonu je Falešná karta - kapela, která se v roce 2001 zapsala do České knihy rekordů. "Muzikanti tehdy hráli čtyřiadvacet hodin a jejich posluchači měli možnost vyslechnout 400 písniček, z nichž se ani jedna neopakovala. A protože jsme letos zrušili country bál, mohli jsme pozvat i více hostů. V minulých ročnících vystupovali na podiu pouze dvě hostující kapely, letos máme o jednoho hosta navíc," dodala Prudilová.

Dřevohostický folkáč se opravdu vydařil. "Na folkové festivaly jezdím pravidelně. Mojí oblíbenou kapelou je olomoucká Bujabéza, která tady loni získala cenu diváků. Letos si ze Zahrady v Náměšti dokonce odnesla cenu Krtka. Za sebe můžu říct, že Dřevohostický folkáč se díky výběru interpretů řadí k nejlepším festivalům, které znám," pochválil výběr kapel Karel Zaoral z Olomoucka.

Hana Žáčková

Reklama

EKO Agrostav a.s.

Katalog firem » Služby » Stavebnictví » Stavební firmy

zemní a výkopové práce, čerpací stanice, myčka osobních vozidel, kompresor, vysavač, výstavba a rekonstrukce zemědělských stavebm výstavba BPS, odbahňování a výstavba rybníků.