Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6.1 °C

Víkend láká na zabíjačkové speciality, vínko, vytuněná auta, nové stromky nebo podzimní Floru

Tipy a názory

3.10.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Babí léto v té nejkrásnější podobě, jakou si můžeme představit. Tak přesně takové počasí nabídne první říjnový víkend, který bude provoněný zabíjačkovými specialitami, vínem, novými stromky, okořeněný vůní benzinu z vytuněných aut a romanticky nazdobený květinami v Olomouci. Užijte si dva dny volna podle svých představ.

Flora se zahalila do podzimního hávu

O víkendu se můžete vydat do Olomouce, kde pokračuje letošní poslední etapa zahradnické výstavy Flora, tentokrát laděné do podzimních tónů a barev. Návštěvníky láká především na podzimní plody a produkty, takže kromě nápaditých aranžmá z dýní, paprik a jablek můžete například ochutnat burčák, víno nebo některou z pálenek, které se utkaly o titul v letošním Flora koštu. Na své si na výstavišti přijdou také děti, které si zde mohou vyzkoušet například obří bludiště z ovoce a zeleniny. A do květinové výzdoby se zahalilo také pět olomouckých památek, včetně dominanty města Sloupu nejsvětější trojice.

Sezona vytuněných kár je u konce

Dnes od 17:00 a zítra od 8:00 se v areálu přerovského výstaviště koná tuning sraz Last Ride 2014.
Kromě tradičních soutěží o nejhlasitější výfuk a nejhlasitější audio nebude chybět ani všemi milované destruction derby. Na programu je také finále Tuning Battle nejlépe upravených aut z cele republiky, ale i
show & shine top (20 cars), best night design, best of best o pohár pořadatelů, best veteran car, best low car, destruction duel, lízátková soutěž, ale i další spousta soutěží pro diváky o zajímavé ceny. Chybět nebude ani sobotní after party v přerovském Music Baru Exit.

Sklenka vína na vás čeká v Hanácké vinotéce

Jako tradičně každý pátek se i dnes koná v hanácké vinotéce minidegustace. Můžete tu zdarma ochutnat příjemný SAUVIGNON z ročníku 2011 z vinařství Průdek. Toto svěží víno s jemnou kyselinkou si vás dozajista podmaní nejen svými angreštovo-kopřivovými tóny, ale i svou příjemně kořenitou, ovocnou, dlouhou dochutí. Skvělý SAUVIGNON můžete degustovat do 21:00. Víno je rovněž možné zakoupit za 143 korun.

Zabíjačkové pochoutky se vrací na Aniččin dvůr

Domácí zabíjačkové hody vypuknou už tento víkend a pak se až do prosince můžete těšit na dobroty, které vám v Aniččině dvoře budou servírovat. Každých čtrnáct dní vás tu čekají speciality přímo z kotle, v areálu hospůdky si rovnou můžete pochutnat na zabíjačkovém menu a s sebou domů si pak odnesete to, co vám nejvíc zachutná. Těšte se na jitrnice, jelítka, polévku i tlačenku.

Libosad Malého Noe se rozroste o další stromky

Hned dvě akce se „sejdou" zítra dopoledne v někdejších Knejzlíkových sadech v Přerově - Předmostí. Povede tudy trasa tradičního historicko-přírodovědného pochodu Po stopách lovců mamutů a zároveň tu bude zahájena výsadba Libosadu Malého Noe. Stromy si sem od desíti hodin přijdou zasadit patroni, kteří přispěli na charitu – konkrétně na děti, které jsou hendikepované a vyrůstají bez rodičů.

Zuzana Doleželová

Reklama

MK Bike sport

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

Nabízíme největší výběr jízdních kol v regionu a to: MTB 26“--29“, Crossové, Gravel, dětské, City, Cruiser, silniční, DH, 4X, BMX, freestyle, elektrokol ... Značky - Author, Kelly´s...