Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.9 °C

V České knize rekordů je další zápis, ten patří Beňovským skřítkům

Zprávy z regionu

26.8.2015

Autor: hcz

O víkendu se v olomoucké ZOO konal Víkend rekordů. Pokus o zápis do české obdoby Guinnessovy knihy v disciplíně vymalování co nejvíce sádrových odlitků v podobě lva dostal na starosti skřítek Ňufík se svými přáteli z beňovské organizace Občanská společnost DSi. A uspěl, od soboty jsou beňovští skřítci zapsáni v České knize rekordů.  

"Pokus proběhl na základě pozvání od olomoucké ZOO. Než ale mohl nastat tento den, museli jsme zvládnout spoustu práce - vyrobit sádrové odlitky. Původní požadavek byl vyrobit minimálně 300 sádrových odlitků lvíčka," řekl Radek Polášek, ideový a projektový manager organizace Občanská společnost DSi, o. s.

Beňovští skřítci se překonali a vyrobili mnohem více sádrových odlitků. Pracovali v časové tísni tak, aby bylo vše včas hotovo. "Odlívali jsme lvíčky a jejich odlitky sušili na sluníčku, a když přišly deště, tak i přes teplé srpnové počasí jsme topili v kamnech a v noci se probouzeli zpocení, jen aby byli lvíčci suší a připraveni k vymalování," prozradil za beňovské skřítky Ňufík.

A nastal ten dlouho očekávaný Den D. Beňovští skřítci dovezli sádrové skřítky do olomoucké ZOO a pustili se do práce. Malovali všichni, skřítci, návštěvníci... "Na správnost průběhu celé akce dohlížel komisař. Skřítci se snažili ze všech sil, zvláště pak Standa Bureš v převleku opice informoval návštěvníky o průběhu pokusu a žádal je, aby se do akce zapojili. Nakonec se vše podařilo," dodal Polášek.

Beňovští skřítci měli v odpoledních hodinách vymalováno 455 sádrových odlitků. Pomoc od dalších návštěvníků museli odmítat, lvíčci totiž došli.

Pokud toužíte po beňovských skřítcích, můžete je opět vidět 29. srpna ve Veselíčku u Přerova a následně 12. a 13. září v Olomouci ve Smetanových sadech na Krajských dožínkách, kde připravili na žádost pořadatelů velkolepý program a mnoho překvapení pro celou rodinu.

hcz

Reklama

BANÝR JOSEF

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Kompletní úklidové služby, čištění koberců, mytí oken, strojní čištění podlah.