Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 17.3 °C

V Base campu se křtil další román přerovské spisovatelky Lenky Chalupové

Zprávy z regionu

27.11.2015

Autor: hcz

Ledové střepy - mrazivý román o vášni… a trestu, který napsala Lenka Chalupová, byl ve čtvrtek večer v Base campu pokřtěn. Kmotrem v pořadí již pátého románu z pera přerovské spisovatelky se stal frontman kapely Mothers Follow Chairs Ivan Němeček, který knize popřál: "Kniho, jdi na odbyt."  

V Base campu bylo ve čtvrtek večer plno. Křest a autorské čtení doplněné písněmi v podání kapely Mothers Follow Chairs udělaly ze všedního večera svátek.

"Děkuji všem přítomným, ale hlavně svému manželovi, který je mi oporou. Poděkování patří ale i mým rodičům, kteří mně vytvořili zázemí tím, že mě milovali a já je, a samozřejmě i mým dětem Štěpánovi a Klárce," řekla v úvodu autorka románu. Hlavní zásluhu na tom, že je román na světě, má ale podle Lenky její nadřízená a kamarádka Daniela Novotná, která ji k dopsání knihy motivovala, a jak Lenka sama říká: "místo válení u vody jsem celé léto proležela v ledových střepech".

Návštěvníkům na Base campu v autorském čtení přečetla Lenka několik kapitol z nového románu, který začala psát již v roce 2004 a který dokončila až letos.

"Knihu jsem si koupila v knihkupectví a dnes ji donesla s sebou, aby mi ji autorka podepsala. Román je opravdu úžasný, přečetla jsem ho jedním dechem," prozradila jedna z návštěvnic Base campu.


Lenka Chalupová bydlí a píše v Přerově. Vydala román Neříkej mi vůbec nic (2004), detektivky Vosí hnízda (2009), Utopená (2013) a Pomněnkové matky (2014 ).

hcz