Reklama

Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác, venku je 14.4 °C

Na oslavu 152. narozenin pivovaru Zubr zavítalo přes 1 500 návštěvníků

Zprávy z regionu

28.4.2024

Autor: hcz

Festivalovou sezónu odstartovala v pátek 26. dubna oslava 152. narozenin pivovaru Zubr. I přes chladnější počasí si přišlo do areálu pivovaru užit tradiční dubnovou oslavu plnou piva a skvělé zábavy přes 1 500 návštěvníků, kteří během prosluněného odpoledne vypili 9 500 vychlazených půllitrů piva.

Brány pivovaru se návštěvníkům otevřely ve 14:30. O hudební program pod širým nebem se letos postaraly oblíbené kapely Wohnout, Reflexy, Pirillo, Bastard a Gabriela V.G.

"Velmi mě těší, že ani chladné počasí v uplynulých čtrnácti dnech neodradilo příznivce našeho piva, aby s námi přišli v takto hojném počtu oslavit 152. výročí položení základního kamene pivovaru. Jsem moc ráda, že se počasí nakonec umoudřilo a spolu s našimi fanoušky jsme si mohli užít příjemné páteční odpoledne," řekla Kateřina Vilímová, brand manažerka pivovaru Zubr, a s úsměvem dodala: "Oslava narozenin pivovaru je dnes tradicí nejen pro nás, ale i pro naše fanoušky, se kterými se při této příležitosti každý rok velmi rádi setkáváme."

Z výčepních kohoutů se již tradičně čepovala nefiltrovaná 4x chmelená jedenáctka Zubr Grand přímo z ležáckého sklepa. Ta byla začátkem dubna vyhlášena absolutním vítězem degustační soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2024 a spolu s ní v této prestižní soutěži zabodovala i piva Zubr Gold a Zubr Gradus, která zvítězila ve svých kategoriích a také nechyběla na čepu. O zpestření pivního sortimentu se postarala speciální piva z programu Sládkův Tip a nealkoholická piva Holba Nealko a Litovel Pomelo.

 

 

Společnost Pivovary CZ Group a.s. má v portfoliu pivovary značek Holba, Litovel a Zubr. Pivovary patří mezi tradiční české výrobce piv působící především na Moravě. K výrobě piva používají kvalitní regionální suroviny a ve výrobě se využívá tradiční klasická technologie, kdy hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích a pivo následně dlouho zraje v ležáckém sklepě. Roční výstav skupiny se dlouhodobě pohybuje okolo 800 tis. hl, přičemž zhruba třetina produkce směřuje na zahraniční trhy. Piva společnosti Pivovary CZ Group a. s patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější oceňovaná piva v ČR. Každoročně se umisťují na předních příčkách prestižních degustačních pivovarských soutěží jako je České pivo organizované Českým svazem pivovarů a sladoven, nebo PIVEX.

hcz

Reklama

Obec Veselíčko

Katalog firem » Obce » P-Ž

Počátky Veselíčka spadají do období mladší doby kamenné, kdy zde žili lidé kultury volutové a pomalované keramiky. O tomto pravěkém osídlení víme díky archeologickým nálezům v lokalit...