Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.5 °C

Už 30 tisíc kol bylo zaparkováno v cyklověži

Zprávy z regionu

9.8.2017

Autor: hcz

Cyklověž, která od prosince roku 2015 stojí mezi přerovským autobusovým a vlakovým nádražím, přivítala v úterý 8. srpna ráno cyklistu s pořadovým číslem třicet tisíc. V současné době se prosklený parkovací dům, který má kapacitu 118 kol, naplní i několikrát za den až po střechu.

"Ukazuje se, že lokalita pro cyklověž byla zvolena správně. Lidé přijedou ráno k nádraží, vloží kolo do automatického systému - a pak mohou pokračovat vlakem nebo autobusem. Víme, že řadě Přerovanů to usnadňuje jejich cestu za prací a samozřejmě zpět," řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Nejčastěji uloží cyklisté svá kola v čase mezi 6:00 a 7:00 hodinou ranní. Nejvíce výjezdů kol zaznamenává počítačový systém věže mezi 14:00 a 16:00 hodinou. Nejvytíženější je cyklověž během pracovních dnů, kdy lidé ukládají své kolo průměrně na 8 až 10 hodin, ale prázdno není ani o víkendech. Zaparkování kola stojí pět korun na den a majitelé čipové In karty Českých drah si ho mohou do parkovacího domu uložit svá kola zdarma. Obsazenost cyklověže je možné si hlídat i přes mobil či počítač.

"Aby měl cyklista jistotu, že pro jeho kolo bude místo, může využívat službu BIKETOWER - to je aplikace, na které si může on-line zkontrolovat, kolik je v domě ještě volných pozic," dodal náměstek Měřínský.

hcz

Reklama

Viktoria

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE VIKTORIA, SPORTBAR VIKTORIA, BISTRO U VIKTORKY Restaurace Viktoria - kapacita 70 míst, letní zahrádka 70 míst, dětské hřiště, letní grilování Sportbar Viktoria - kapacita 50 m...