Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Třiatřicátý ročník Československého jazzového festivalu startuje 20. října

Kultura

12.10.2016

Autor: Vendula Baštincová

Jazzové hvězdy v popředí s Laco Deczim zavítají příští týden do Přerova. Koná se totiž třicátý třetí ročník jazzového festivalu, který začíná ve čtvrtek 20. října a potrvá do soboty 22. října. Program bude nabitý.

Nejen obyvatelé Přerova se mohou těšit na významné osobnosti jazzu, který má v tomto městě již padesátiletou tradici. První festival se zde konal už v roce 1966 a v průběhu jeho dalších ročníků tu získávala ocenění a renomé pozdější československá jazzová elita. I když v 70. letech přerovští normalizátoři jazz z města vyhnali, našel si cestu zpátky a v letošním třicátém třetím ročníku přivítá osobnosti jako kapelu Electro Delux (FR), trio Tia Fuller (USA), kubánské Tiempo Libre, zpěvačku Vanessu Rubin Q (USA), trio Christian McBride a především české hudebníky Laca Decziho a Karla Růžičku, kterého si jako svého hosta vybral Dean Brown + Friend.

Třídenní festival odstartuje ve čtvrtečních večerních hodinách Laco Deczi s Celula New York a následující den vystoupí také pro školáky z přerovských škol. Sobotní koncert začne skvělá saxofonistka z USA Tia Fuller se svým triem, dále pak zpívající legenda Vanessa Rubin, a kdo se postará o důstojný závěr, zůstává pro diváky překvapením. Koncertem to ale nekončí, návštěvníci se mohou také účastnit after party, které se budou konat každý večer.

Program festivalu je rozmanitý a je koncipován tak, aby zároveň oslovil nováčky i vytříbené posluchače. Veškeré informace o kompletním programu a cenách vstupenek naleznete na oficiálních webových stránkách festivalu.

Vendula Baštincová

Reklama

Viktoria

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE VIKTORIA, SPORTBAR VIKTORIA, BISTRO U VIKTORKY Restaurace Viktoria - kapacita 70 míst, letní zahrádka 70 míst, dětské hřiště, letní grilování Sportbar Viktoria - kapacita 50 m...