Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.1 °C

Spartak si vybral "den blbec" na poslední domácí zápas

Sport

25.2.2015

Autor: Daniel Šmehlík

Poslední tým tabulky SFK Kozel Počenice přijel na palubovku Spartaku v roli jasného outsidera. Herně se však projevil velmi dobře a i přes očekávaný průběh se hosté v poslední třetině nadechli k velkému obratu. Ten jim nakonec přinesl jeden bodík a domácí měli po utkání asi o čem přemýšlet.

FBC Spartak MSEM Přerov – SFK Kozel Počenice 11:10 pr. (2:3, 7:3, 1:4 – 1:0)
Střely na branku: 40:34 (7:10, 15:8, 15:15 – 3:1)
Využití přesilovek: 5/7 – 5/6
Počet diváků: 68
Hráči zápasu: Petr Malina - Vojtěch Hyánek
Góly (asistence): Ďopan 3 (Malina 2, Janoštík), Otáhal 2 (Fafílek, Malina), Haliak (Malina), Janoštík (Ďopan), Koutný (Ďopan), Dvořák (Janoštík), Padalík (Otáhal), Malina (Koutný)

I když měli domácí v úvodu mírně navrch, po trefě Šindelky prohrávali – 0:1. Celou první třetinu to ale ze strany Přerova nebylo ono. Kozlíci bojovali, dokázali využívat své šance a tahali za delší provaz pomyslného provazu. Povedli se jim třikrát prostřelit Ceha, za domácí jen korigoval vždy v přesilové hře nahrávající Malina a dvakrát přesně střílející Ďopan – 2:3.

Kozel rychle odskočil na rozdíl dvou branek, ale iniciativu velmi brzy převzal Spartak. Velmi Přerovu pomohla i nedisciplinovanost Počenice, když se hráči v oranžovém s kroutícími hlavami ocitali opakovaně na židličce pro potrestané hráče. Spartak střílel ostrými a v polovině zápasu vedl 8:4. Dvě vyloučení jinak v pohodě hrajícího Přerova ale vrátilo Počenice trochu do hry. Nakonec z toho byl výsledek 9:6 po dvou třetinách hry.

První polovina třetí třetiny nenaznačovala žádné drama. Na míčku hrající domácí zvyšují doklepnutím Padalíka – 10:6. Pak to ale přišlo, Koutný s Malinou se nestačili vzpamatovat a už oba seděli na trestné. Kozel obě přesilovky jednoduchou hrou využívá a máme tu zápas – 10:8. Pět minut před koncem je tu další trest pro Spartak, střela Šindelky, který měl opět moře prostoru napřáhnout, končí za zády dnes ne ideálně rozpoloženého Ceha – 10:9. Čas ubíhá, Přerov má převážně míček pod kontrolou, ale Počenice nadšeně makají o srovnání skóre. To se jim nakonec daří. Spartak nedokáže vyhodit míček a Kovařík nachází Hyánka, který 15 sekund před koncem srovnává – 10:10!

Jak důležitá je disciplína, ukazuje i prodloužení. Florián jde ven a Malina trefuje horní růžek, čímž alespoň lepí náplast na dnešní nepovedené utkání ze strany domácích. Kotel Spartaku hráče odměňuje dalším skandováním a Přerov bere nakonec dva body.

Sestava: Ceh – Dvořák, Fafílek, Malina, Hnila – Klimecký, Grener, Bibr, Ďopan, Koutný, Janoštík, Padalík, Otáhal, Haliak

Utkání okomentoval útočník a věkem ještě junior Ondřej Haliak: "Proti Počenicím jsme předvedli nepovedený a nesoustředěný výkon, když jsme v závěru zápasu ztratili jisté 3 body, možná díky podcenění slabšího soupeře a předem plánovaným oslavám s fanoušky."

Havířov v neděli neměl žádné problémy v Olomouci, kde vyhrál vysoko 16:4. Postupová naděje se tak ztenčuje. Ztráta na lídra činí šest bodů a poslední naděje míří do Holešova, posledního soupeře Havířova před vzájemným utkáním se Spartakem. Za 14 dní bude jasno.

Daniel Šmehlík

Reklama

Pneu Kubeša s. r. o.

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme veškeré pneuservisní práce s největší zodpovědností. Můžete si u nás nechat opravit pneumatiky všech typů i rozměrů. Samozřejmostí je i prodej pneumatik, prodej alu i plechov...