Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 7.7 °C

Soutěž o logo Přerova už míří do finále. Vyberte si svého favorita

Zprávy z regionu

25.4.2016

Autor: Zuzana Doleželová

Přerov bude mít jednotný vizuální styl, jehož součástí bude logo, které v jednoduchosti vystihne středomoravské město na Bečvě. Soutěž už v těchto dnech míří do finále. Ve čtvrtek 5. května zasedne rada města, která se pro jeden z pěti návrhů rozhodne – ovšem ještě předtím budou mít Přerované možnost hlasovat pro logo, které je nejvíce zaujalo.

Do soutěže přišlo celkem 197 návrhů. Odborná porota po prostudování všech návrhů vybrala v lednu do užšího výběru 21 z nich. "Návrhy následně prošly bodovým hodnocením. Z nich do druhého kola postoupilo pět nejúspěšnějších – a jejich autorky je rozpracovaly podle našich podmínek. Soutěž byla v prvním kole anonymní a je zajímavé, že do druhého kola postoupily pouze návrhy grafiček," uvedl radní města Jan Horký. Rozpracované návrhy v polovině dubna opět posoudila porota a vybrala vítězný návrh, který doporučí radě města ke schválení. "Radní doporučení odborníků vezmou v potaz, ale prakticky mohou vybrat kterýkoliv z pěti návrhů, které jsou ve finále," vysvětlil Horký.

Ještě předtím, než radní rozhodnou, mohou si lidé návrhy prohlédnout a hlasovat pro ně. "Každý hlasující může udělit každému návrhu maximálně pět hvězdiček. Pro každý návrh bude mít možnost hlasovat jen jednou,“ doplnila Lenka Tomečková z přerovského magistrátu, která má na starosti marketing. Hlasování bylo odstartováno v pondělí 25. dubna a na vyjádření svého názoru mají zájemci celých sedm dní. "Pokud někdo nemá internet, může přijít do Výstavní síně Pasáž v Kratochvílově ulici a tam si na nástěnce návrhy prohlédnout. Bude tam i návštěvní kniha, kde každý zájemce může zanechat svůj vzkaz či spíše názor. Výstava návrhů potrvá od 25. dubna do konce týdne,“ doplnila vedoucí výstavní síně Marta Jandová.

Zuzana Doleželová

Reklama

ALKA úklidové práce

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Kompletní úklidové služby včetně odvozu a likvidace odpadu. Mytí oken, čištění koberců. Přibližování popelnicových nádob. Úklid sněhu.