Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 6 °C

Showman LeBurn Maddox probudil v Přerově Jazzké jaro

Kultura

22.3.2016

Autor: Lenka Šimková

Americká hvězda uzavřela své evropské turné pondělním vystoupením v přerovské restauraci Pivovar. O tom, že je LeBurn Maddox v živých vystoupeních skvělý a zábavný showman, se mohlo přesvědčit několik desítek lidí, kteří si jeho vystoupení nenechali ujít. Dokonce se jim líbilo natolik, že si žádali přídavek.

LeBurn Maddox předvedl v restauraci Pivovar našlapaný blues-rockový program s prvky funky i reggae. Jeho vystoupení se konalo u příležitosti akce Jazzké jaro a odehrál tak první letošní koncert ze série propagačních koncertů Československého jazzového festivalu. Mimořádný kytarista a zpěvák, jehož kariéra začala v polovině sedmdesátých let, má za sebou téměř měsíc dlouhé evropské turné, do České republiky však přijel vůbec poprvé. "Během našeho turné jsme odehráli třiadvacet představení během čtyřiadvaceti dnů a je to skvělý pocit. Asi bych měl být hodně unavený, ale já mám pořád dost síly. Je škoda, že turné už končí, tohle bych mohl dělat pořád," sdělil s úsměvem Maddox.

Svým vystoupením strhl diváky doslova od první minuty. Mnozí z nich neváhali zvednout se ze židlí a přešli blíž k pódiu jen, aby si mohli toto jedinečné představení užít dosyta. "Jsem rád, že se dnes lidé skvěle baví. To je jeden z hlavních důvodů, proč tyto koncerty pořádáme," uvedl organizátor Pavel Ondrůj. Po dvouhodinovém vystoupení se LeBurn Maddox rozhodl s publikem rozloučit. Diváci v zaplněné restauraci se však jeho show skvěle bavili a i přes fakt, že se koncert konal v pondělí a většina z nich ráno vstávala do práce, si vyžádali přídavek. "Dnešek byl vynikající! Myslím, že jsme si to všichni pořádně užili. Musím poděkovat divákům, protože si velmi cením jejich reakcí a jsem rád, že se jim to líbilo," dodal Maddox.

Už nyní se mohou všichni zájemci těšit na další porci skvělé jazzové muziky. V sobotu 30. dubna se bude v Přerově konat Matějská jazzová pouť, tedy velmi oblíbený jarní prolog Československého jazzového festivalu, který letos oslaví padesát let své existence.

Lenka Šimková

Reklama

Studio zdraví LaDa

Katalog firem » Zdraví a styl

Kavitace, presoterapie, vibrační plošina, přístrojová diagnostika Poradny lékařů, léčitelů Program péče o zdraví Masáže, baňkování Celulitní zábaly, redukce váhy Energetick...