Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 7.2 °C

Rodinný dům vyhořel po úderu blesku, škody přesahují milion

Krimi

24.5.2010

Autor: pnar

Pět hasičských jednotek bojovalo v sobotu v poledne s plameny, které zachvátily rodinný dům ve Staré Vsi. Podle prvních výsledků šetření způsobil požár úder blesku při bouřce. Oheň zasáhl mimo jiné střechu nemovitosti a část jejího podkroví, řekl dispečer olomouckých krajských hasičů. Výše škody přesahuje milion korun.

Oheň se vzňal při bouřce v sobotu před polednem, pár minut po dvanácté již hasiči na místo vysílali tři profesionální jednotky z Přerova, Kroměříže a Holešova a dva dobrovolné sbory ze Staré Vsi a Horní Moštěnice. "Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár střechy rodinného domu. Na lokalizaci byly nasazeny proudy vody z automobilových stříkaček. Hasiči při zásahu museli také použít nastavovacích žebříků na střechu. Dále byl zásah prováděn vnitřní zásahovou cestou do podkroví za použití dýchací techniky," popsal situaci a průběh zásahu mluvčí krajských hasičů Jaroslav Hrubý.

Po téměř tři a půl hodiny dlouhém boji se podařilo hasičům požár zlikvidovat. "Jako příčina vzniku požáru byl dosavadním šetřením určen úder blesku," uvedl mluvčí hasičů. Odhady škod, které plameny napáchaly, prozatím hasiči vyčíslili na částku 1,2 milionu korun. "Při požáru, při němž nebyl nikdo zraněn, se hasičům podařilo uchránit hodnoty ve výši 2 milionu korun," doplnil mluvčí.

pnar

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Pečujeme o Váš zrak již od roku 1993! Nabízíme široký výběr dámských, pánských, dětských dioptrických i slunečních brýlí ve všech cenových relacích a široký sortiment doplň...