Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 7.6 °C

O osudu Strojaře stále není rozhodnuto

Zprávy z regionu

15.4.2015

Autor: zd

Zástupci Přerova dnes jednali s představiteli Ministerstva obrany o možnosti bezúplatného převodu hotelu Strojař do vlastnictví města. Předložili tři varianty – demolici, přestavbu objektu na sociální bydlení, nebo přeměnu na sídlo magistrátu. Účastníci se dohodli, že všechny tři možnosti projednají během následujícího měsíce na společné schůzce zástupců města, Ministerstva financí a Ministerstva obrany.

"O osudu opuštěného panelového domu, který stojí v centru Přerova, tak bude rozhodnuto nejdříve v květnu,“ shrnul výsledek jednání přerovský radní Petr Vrána. Devítipodlažní hotelový dům Strojař patří armádě, která objekt využívala jako ubytovnu pro vojáky z povolání. Poté, co armáda v roce 2013 opustila letiště, je Strojař nevyužívaný a Ministerstvo obrany ho opakovaně neúspěšně nabízelo k prodeji. Vloni jeho zástupci přislíbili přerovským radním, že pokud pro objekt najdou nekomerční využití, tak nemovitost přepíší městu zdarma. O Strojař žádali radní především kvůli obavám, aby ho ministerstvo neprodalo podnikateli, který by tu zřídil sociální ubytovnu. Pro tyto účely by totiž dům se 144 pokoji a 369 lůžky byl vhodný.

Jednat se bude v květnu nejen o Strojaři, který byl před padesáti lety postaven coby ubytovna pro zaměstnance Přerovských strojíren, ale také o dalších objektech patřících ke Strojaři – především se jedná o restauraci, která ukončila svou činnost v roce 2014.

zd

Reklama

Plazma Plus s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Dárcovství, plazma

Plazma Plus s. r. o. - jsme společnost, s bohatými zkušenostmi a chceme pomáhat lidem. S námi můžete pomoci hned dvakrát – darováním plazmy a vstupem do národního registru dárců kostní dř...