Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.8 °C

Multimediální blok Quo vadis? příblíží gymnazistům, jak snadné je upadnout na dno

Zprávy z regionu

14.1.2015

Autor: Zuzana Doleželová

Přerovské gymnazisty čeká v pondělí 19. ledna první multimediální blok s názvem Quo vadis?, který je má přimět k zamyšlení nad významem práce pro člověka a dopady dlouhodobé nezaměstnanosti na jeho osobnost, vztahy a postavení ve společnosti.

Na jedné straně velké ambice a sebevědomí - na druhé straně nereálný nebo zkreslený pohled do budoucnosti. Jsou si ale dnešní studenti vědomi, že je může potkat nezaměstnanost, dluhová spirála a třeba i život na ulici? Sociální pracovníci budou až do léta o této problematice hovořit s přerovskými gymnazisty. S podobným programem bodovali v roce 2012 u dětí ze základních škol, a to se sérií přednášek, která nesla název Babi, dědo, nejste sami – a přibližovala školákům pojmy jako stárnutí, stáří, samota či příprava na smrt.
 
"Máme reálné zkušenosti s tím, že převzetí odpovědnosti se dnes po dětech a mladých lidech chce obecně méně, než tomu bylo dříve. Proto jsme pro studenty třetích a čtvrtých ročníků středních škol připravili zážitkový seminář, který nebude jen o teorii – my totiž předneseme i příklady z naší každodenní praxe,“ uvedla Marta Šintáková z oddělení sociální prevence přerovského magistrátu.

Sociální pracovníci nebudou náctiletým ale pouze přinášet příklady z praxe, ale v rámci přednášky promítnou studentům i ukázky z filmů, které naznačují, jak snadné je někdy upadnout na dno. "Semináře budou jakýmsi zamyšlením nad realitou. Není ale cílem, aby studenti jen poslouchali prázdná slova o rozbití struktury denního času, deprivaci z absencí pravidelných činností, o ztrátě sociálního statusu a podobně. Do přednášek je proto aktivně zapojíme,“ sdělil náměstek přerovského primátora Tomáš Navrátil, který má na starosti sociální oblast.

Zuzana Doleželová

Reklama

ELSON auto s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto

Jsme ryze českou společností, která působí na českém i zahraničním trhu již od roku 1990. Naše společnost je postavena na vlastním vývoji a výrobě kvalitních střešních nosičů a pří...