Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.7 °C

Korunový džínový ples ukončil plesovou sezonu v Městském domě

Zprávy z regionu

14.4.2014

Autor: hcz

Plesová sezona skončila. Ukončil ji v sobotu večer tradiční, tentokrát 0. ročník Korunového džínového plesu v Městském domě, který poprvé uspořádaly Kulturní a informační služby města Přerova. K poslechu a tanci hrála kapela Jen tak II, která se na podiu střídala s legendární Synkopou 2010.

"Ples má v Přerově dlouholetou tradici. Dříve, za Osvětové besedy, se pořádaly Muzikantské plesy, ale později, když organizaci převzal Imit s. r. o., přejmenoval tyto plesy na Korunové. Bylo to proto, že vstupné bylo za 1 korunu a kuvert stál 199 korun. Letošní ročník - Korunový džínový ples - je stejně jako ty předešlé vyvrcholením plesové sezony. Tentokrát ho ale pořádají Kulturní a informační služby města Přerova. Napřesrok chce ředitel KISu Jaroslav Macíček pořádat ples ve větším rozsahu," řekl k historii plesu moderátor a tiskový mluvčí radnice Bohuslav Přidal.

Kromě legendární Synkopy 2010 hrála návštěvníkům k poslechu a tanci kapela Jen tak II. O půlnoci nechyběla ani atraktivní tombola. "Mně osobně se ples líbí. Je to taková symbolická tečka za celou plesovou sezonou. Člověk tu potká spoustu známých," dodal Přidal. Návštěvníci se skvěle bavili. "Na ples chodíme s manželkou rádi. Je to pohodička, když se nemusím škrtit v kravatě a kvádru. A jídlo, které je v ceně slosovatelné vstupenky, bylo dneska skvělé. Manželka si pochutnala na přírodní vepřové pečeni na žampionech a já na mysliveckém guláši," svěřil se Pavel Novotný.

hcz