Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.1 °C

Kdo nejrychleji vypije půllitr, kdo nejdál dohodí bečku? V Beňově se pivní slavnosti vydařily

Zprávy z regionu

20.7.2015

Autor: hcz

Dvě desítky druhů pěnivého moku, pivní soutěže a vystoupení kapel, tak to vypadalo v sobotu vpodvečer u sokolovny v Beňově, kde se konal pátý ročník Slavností piva. Na akci, kterou každoročně pro návštěvníky pořádají místní sokoli, dorazili lidé z širokého okolí. Přišli se pobavit a po vyprahlém dni zchladit dobrým, pořádně oroseným zlatavým mokem.

Výběr byl opravdu pestrý. "Letos jsme chtěli představit patnáct pivovarů, ale nakonec se nám podařilo zajistit na čep dvacet druhů piva z nových a menších pivovarů. Máme tady světlou 11 Garde z Novodvorského pivovaru, nebo polotmavou 11 z minipivovaru Kelč. Novinkou oproti minulým ročníkům je slosovatelná minianketa o nejlepší pivo. Pro návštěvníky jsme i letos přichystali několik pivních soutěží, které jsou mezi nimi velmi oblíbené. Budou pít pivo na čas, nebo házet prázdným pivním sudem do dálky," prozradil starosta místního Sokola František Kubík.

A protože k dobrému pivu a jídlu patří i skvělá muzika, vystřídalo se na pódiu několik regionálních kapel. "Kromě Třetí Dámy vystoupí na pódiu metalová Hysteria a těm dříve narozeným přijede zahrát pražská kapela Natural, která se proslavila hitem Já na to mám. No a v nočních hodinách se mohou všichni těšit na vystoupení našich oblíbených Tchořů," doplnil Kubík.

Slunce pálilo, pivo teklo proudem a návštěvníci areálu za sokolovnou posedávali na lavečkách. "Jdeme soutěžit…", ozval se z mikrofonu hlas "Mošny".

Nejdříve si to rozdali mezi sebou chlapi v pití piva na čas, ale ani dámy nezůstaly stranou. Největší "splávek" měl Kinďa, ten vypil půllitr za 3,91 sekundy. Druhý byl Snupi (3,97 s) a třetí Majkl časem (4,72 s). Ženy byly o něco pomalejší. Hanka vyhrála v čase 9,39 sekundy a Lena za 10,33 sekund získala stříbro.

Do soutěže v pití piva na čas se návštěvníci moc nehrnuli, ale na hod prázdnou pivní bečkou se stály "fronty". Nakonec si prvenství vybojoval hodem 9,46 metrů Pavel. Radkovi se podařilo hodit 8,64 metrů a Pavel Krist z Přerova skončil hodem 8,60 metrů na třetím místě. Že umí to co chlapi, dokázaly v soutěži i ženy. Pavlína hodila bečkou 5,80 metrů, Andrejka 5,54 metrů a Hanka 4,70 metrů.

Pivní slavnosti se v Beňově vydařily. Návštěvníci odcházeli spokojeni. "Manžel hned na úvod vyzkoušel 18 stupňové pivo. V tom horku ho to trochu zmohlo," usmála se jedna z návštěvnic, která dala na čepu přednost raději méně stupňovým pivům s ovocnou příchutí.

hcz

Reklama

OBEC HORNÍ MOŠTĚNICE

Katalog firem » Obce » A-K

Obec Horní Moštěnice Leží na posledním výběžku Hostýnské vrchoviny v nadmořské výšce 206 – 220 m nad mořem na okraji úrodné Hané. Obec je rozložena na pravém břehu řeky Moštěnka...