Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 14.6 °C

Jarní zahradu rozzářilo sluníčko. Návštěvníci byli se sortimentem spokojeni

Zprávy z regionu

18.4.2016

Autor: hcz

Jarní práce na zahrádkách přilákaly na přerovské výstaviště, kde se od pátku konal druhý ročník Jarní zahrady, na dvě tisícovky lidí. Návštěvníci si během víkendu u sedmdesáti stánkařů nakupovali sazeničky, stromky, ale i různé potřeby pro zahrádkáře.

"Na Jarní zahradu letos přijelo sedmdesát stánkařů. Někteří z nich ale už v sobotu museli odjet, a tak v neděli bylo prodejců o něco méně. Je to škoda, ale návštěvníkům to nevadilo. Během akce sem přišlo okolo dvou tisíc lidí," prozradil organizátor druhého ročníku Jarní zahrady Jaroslav Spilka.

"My jsme do Přerova přijeli ze zahradnictví Podlucký z Hranic. Na Jarní zahradě jsme byli už vloni," prozradila Marcela Vrubelová. "Na stánku máme nejen sazeničky, balkonové rostliny, ale i bylinky a jahody. Věnujeme se ale i pěstování subtropických stromků, které mají velmi dobré předpoklady pro pěstování v našich podmínkách. Třeba taková asimina triloba neboli banán severu, který pochází ze severní Ameriky. Jeho plody začínají postupně dozrávat od konce srpna do října. Nejprve změknou a později začnou intenzivně vonět a právě tou dobou jsou nejvhodnější ke konzumaci. Mají lahodnou chuť. Dužina je krémovitá, obvykle žluté až oranžové barvy a vyjídá se lžičkou. Semena se ale nekonzumují, protože mohou vyvolat nevolnost," prozradila Vrubelová.

Návštěvníci si přišli na své. Domů si odnášeli nejen sazeničky, ale i stromky nebo kytičky. "Mají tady krásné macešky za dobrou cenu. Já jsem si ale macešky koupil už dříve. Teď sháním morušovník. Musím obejít všechny stánky, třeba se mně ho podaří sehnat," svěřil se jeden z nich.

hcz

Reklama

PRO ACTIVITY

Katalog firem » Sport

PRO ACTIVITY - centrum zdravého pohybu pro celou rodinu. Najdete zde nejnovější a nejpopulárnější aktivity v ČR, a to H.E.A.T. PROGRAM, H.E.A.T. SPOTEEE, H.E.A.T. CIRCUIT. Nesmíme však zapomenou...