Reklama

Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek, venku je 14.7 °C

Přerov si oslavami připomněl Den vítězství

Přerov se po čtyřech letech vrátil k tradičním oslavám konce druhé světové války. Den vítězství si město připomnělo ve středu 8. května 2024. Den, kdy Německo kapitulovalo a druhá světová válka skončila.

Tiché vzpomínky proběhly u Pomníku padlých letců na třídě generála Janouška, u památníku v blízkosti bývalých kasáren v Želatovské ulici, u Pomníku obětem druhé světové války v Kabelíkově ulici před Meoptou a poté se delegace přemístily na městský hřbitov. Posledním vzpomínkovým místem byl pomník před školou v Želatovské ulici, kde promluvil primátor města Petr Vrána a zazněla i česká státní hymna.

Po uctění památky obětem následoval program, který společně s městem zorganizovaly Kulturní a informační služby města Přerova. "Dnes se tady představí Policie ČR, Hasičský záchranný sbor se svými ukázkami, Vojenský veterán klub Sedmizubec Boskovice, Sbor dobrovolných hasičů Přerov, policejní motoklub IRON CAVALRY LE MC a chybět nebude ani ukázka kabrioletů. K dobré pohodě hraje Moravská Veselka," prozradil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. O program pro děti i dospělé se postaralo nejen Středisko volného času Atlas a Bios, ale i Městské informační centrum.



Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.