Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15.1 °C

Dopravní situace u Meopty je přehlednější: rekonstrukce si vyžádaly 600 tisíc

Zprávy z regionu

23.4.2014

Autor: zd

S měsíčním předstihem byly dokončeny práce na silnici v přerovských ulicích Kabelíkova a Dvořákova v blízkosti areálu společnosti Meopta. Změny, které usnadní řidičům jízdu v této lokalitě, přišly na téměř 600 tisíc korun. Třetinu ceny zaplatila Meopta, větší část peněz putovala z kasy města.

Podle náměstka primátora Michala Záchy se tu díky stavebním úpravám podařilo snížit počet dopravních nejasností, které po celá léta komplikovaly život řidičům. "Jedním z takových nedostatků byl například 'zdvojený' výjezd na ulici Dvořákovu. Po změně režimu bude současná třípruhová vozovka upravena na klasickou dvoupruhovou, směrově rozdělenou komunikaci," uvedl Zácha.

Součástí úprav bylo i vybudování nového osvětleného přechodu pro chodce, který ocení zejména zaměstnanci Meopty. Nový přechod je teď přehledný a bezpečnější. Stavební úpravy se dotkly i autobusové zastávky, cestující tak při čekání na spoj potěší větší komfort. Řidiči se zase mohou radovat z nových parkovacích stání pro třicet aut. Zdeněk Dostál z odboru správy majetku přerovského magistrátu uvedl, že třináct z nich vzniklo v parkovacím pásu před autobusovou zastávkou a budou sloužit pro zaměstnance Meopty. "Zbývajících sedmnáct ploch určených pro veřejnost jsme vybudovali podél středního dělícího ostrůvku v jednosměrce ulice Kabelíkova," upřesnil Dostál.

zd

Reklama

DUHA KLUB DLAŽKA

Katalog firem » Kultura » Agentury, organizace

Zájmový mezinárodní klub, je členem sdružení DUHA. Akce probíhají formou sportovních klání, kulturních večerů, jedno i vícedenních pobytů. Tábory pro děti, mládež, pro rodiče s dětmi.