Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 5.1 °C

Do Přerova přijel legendární Clayton Hamilton Jazz Orchestra

Zprávy z regionu

16.11.2014

Autor: Hana Žáčková

Důstojnou tečkou za letošním 31. ročníkem festivalu bylo vystoupení slavného legendárního amerického orchestru Clayton Hamilton Jazz Orchestra, který zavítal v sobotu do vyprodaného Městského domu v Přerově.

Tradiční big band, který patří k nejlepším na světě, je sestaven z elitních losangeleských hráčů -bratrů Johna a Jeffa Claytonových a legendárního bubeníka Jeffa Hamiltona. Původně měl tento americký orchestr vystoupit v Praze a Plzni, ale koncerty byly zrušeny. Do Přerova přijeli muzikanti po sedmi letech. "Clay naši nabídku zahrát si tady v Městském domě uvítal a my jsme moc rádi, že se nám podařilo tento mimořádný koncert uspořádat. Kapela má nabitý program. V noci se přesouvá do Prahy a ráno odlétá do Moskvy. Poté pokračuje do Istanbulu a zpátky do Evropy do Paříže," prozradil k nabitému programu kapely ředitel Československého jazzového festivalu Rudolf Neuls.

Organizátorům se podařilo do Přerova přitáhnout světovou špičku. "Koncert byl velkolepý. Bratři Claytonové a Jeff Hamilton patří ke třem nejlepším muzikantům na světě. Už první nahrávka orchestru, Groove Shop (Capri), získala nominaci na Grammy Award a CD Review bylo označeno za jednu z nejlepších nahrávek roku 1990," svěřil se jeden z nadšených fanoušků, který držel v ruce novou desku kapely - The L.A. Treasures Project. Deska vznikla v letošním roce a kromě Clayton Hamilton Jazz Orchestra představuje i dvě síně slávy zpěváků Barbary Morrison a Ernieho Andrewse.

Hana Žáčková

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Pečujeme o Váš zrak již od roku 1993! Nabízíme široký výběr dámských, pánských, dětských dioptrických i slunečních brýlí ve všech cenových relacích a široký sortiment doplň...