Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 1.5 °C

Dlažka oslavila čtvrtstoletí koncertem

Kultura

26.1.2015

Autor: hcz

Aktivity pro děti i dospělé pořádá přerovský Duha klub Dlažka už 25 let. Za tu dobu prošlo klubem na tři tisíce členů. Na sto padesát se jich v sobotu večer sešlo v klubu Teplo na Horním náměstí, aby spolu s ostatními oslavili toto krásné výročí. Popřát oslavencům přišlo Duo Juyos Complet, kapela VHS a vizovická kapela Fleret a jako dárek navíc nadělovalo i počasí, a to pořádnou porci sněhové peřiny.

Slavit Dlažka začala už odpoledne maškarní diskotékou a v podvečer lampionovým průvodem, který odstartoval v 17:30 hodin u Majáku. Večer pak oslava pokračovala v klubu Teplo na Horním náměstí.

"Touha si hrát v člověku zůstává a my jsme během těch pětadvaceti let uspořádali pro děti a dospělé spoustu táborů, sportovních turnajů, vzdělávacích programů, ale i hudebních koncertů. Činnosti našeho Duha klubu Dlažka jsou rozsáhlé. Členů je spousta, za ty roky jsou to zhruba tři tisíce. Jedna generace střídá druhou. Klub jsme založili v lednu 1990 spolu s Pavlem Mollinem, Tomem Komínkem a s řadou dalších mladých aktivních lidí, mezi kterými byli Petr Kouba, Richard Kreml, Vlastimil Zlámal a Petr Vařák," zavzpomínal na začátky zrození klubu zakladatel Jaroslav Biolek.

Prozradil také, že dnešní oslavy připravoval rok. "Přichystali jsme přes stovku diplomů a medailí. Hodně lidí si to vzalo za své a slíbili, že dorazí, bude to velké," dodal před večerním koncertem Biolek. Nemýlil se, oslava byla úžasná. Sešlo se tady na sto padesát skvělých lidí - kamarádů, kteří se roky setkávali na různých akcích. Organizátoři mohli být spokojeni. Někteří "dlažkaři" přijeli z Prahy, Chocně, jiní z Ostravy nebo Znojma.

Atmosféra byla úžasná. Kapelník Fleretu Zdeněk "Hrach" Hrachový prozradil, že si dal hned po příjezdu s Jaroslavem Biolkem štamprli slivovičky, vždyť tady už bezmála hrají pětadvacátý koncert. "Je to paráda, přišla jsem na koncert a popovídat si s kamarády. Vídáme se málo, a tak využívám každé příležitosti, kdy Dlažka něco pořádá. Lidi kolem ní jsou skvělí a přeji jim ještě alespoň jednou pětadvacet úspěšných let," svěřila se jednapadesátiletá Vlasta.

hcz

Reklama

OPTI LENS s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Proč právě Opti lens ? Jsme oční optika s oční ordinací již 25 let na trhu. Skvělé ceny bez umělých slev. U každé zakázky hledáme nejlepší řešení pro vás zákazníky. Krátké obje...