Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.5 °C

D1 ve směru na Kroměříž byla uzavřena. U obce Stříbrnice havaroval kamion s prasaty

Krimi

6.6.2016 aktualizováno 6.6.2016 15:43

Autor: zd

V pondělí 6. června byla v 7:30 hodin oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje dopravní nehoda na dálnici D1 na 248. kilometru na úrovni obce Stříbrnice. Boural tu kamion převážející prasata. Asi dvacet až třicet zvířat uniklo. Na místě zasahují hasiči.  

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolní hasiči z Němčic na Hanou. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě sjel do příkopy kamion převážející živá prasata. Na návěsu a na vlečce kamionu jich bylo asi 180 kusů. 20 až 30 prasat po nehodě z havarovaného vozidla uteklo, zbytek zůstal uvnitř," popsala situaci mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči pomocí žebříků v prvotní fázi zajišťovali, aby volně pobíhající prasata neohrozila dopravu na dálnici. Velitel zásahu postupně na místo povolal náhradní vozidlo na přeložení zvířat, jeřáb na vyproštění havarovaného kamionu a veterináře. V současné chvíli je dálnice D1 ve směru na Kroměříž uzavřena.

"Prasata z převrácené vlečky jsou již odvezena a náhradní vozidlo se vrátilo zpět na místo události. Mezitím hasiči postavili na kola havarovaný kamion, z horního patra vyvedli asi 20 prasat na volné prostranství a ze žebříků jim vytvořili ohrádku. Po příjezdu náhradního auta prasata zahnali dovnitř a nyní bude probíhat záchrana zbylých živých prasat z dalších dvou pater kamionu. Dálnice je stále uzavřena, předpoklad je do 13:30 hodin," konstatovala krátce po půl dvanácté Hacsiková.

Krátce po půl čtvrté byl zásah ukončen a místo bylo zprůjezdněno.

zd

Reklama

Sapa Bike

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

SAPA BIKE, ul. Mostní 5, Přerov, je naše nová velká prodejna s kompletním cyklistickým sortimentem. Specializujeme se na prodej silničních, horských, 29"27,5", 26", krosových a městských ko...