Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 7.3 °C

Cyklostezky v Přerově: mnozí je s nadšením vítají, někteří sepisují petice

Zprávy z regionu

16.7.2014

Autor: Zuzana Doleželová

O roku 2013 se na přerovské radnici hovořilo o zpřístupnění centra pro cyklisty, vedla se řada jednání, na jejichž konci mělo být město, které bude nakloněno bicyklům a všem, kteří se na nich Přerovem pohybují. Nyní jsou opatření v provozu. Cyklisté je vítají s velkou radostí, někteří obchodníci si stěžují, že přicházejí o zákazníky.

"Už v roce 2013 jsme zpracovali projekt cyklotras, předtím jsme o všem vedli diskuze s Policií České republiky, protože v jiných městech toto není. Nicméně se nám to povedlo zrealizovat, v uplynulých dnech se vše dodělalo," konstatoval primátor Jiří Lajtoch a dodal, že občané věděli, že se chystá zpřístupnění centra města pro cyklisty. "Mrzí mě, že najednou vzniká petice," uvedl Lajtoch v narážce na vznikající nevoli obchodníků zejména z Mostní ulice, kteří obviňují radnici, že díky zákazu vjezdu automobilů přicházejí o zákazníky.

"Tato slova jsou neopodstatněná. Mostní ulice, stejně jako přilehlé ulice, nikdy nesloužila k parkování. Je uzpůsobena k zásobování obchodů, to znamená, že zásobovací vůz přijede, zastaví, provede se zásobování a zase odjede, a to je zachováno i dnes. Nikdy ulice nesloužila zákazníkům k parkování, ale někteří toho zneužívali," zdůraznil náměstek primátora Michal Zácha.

V posledních dnech se cyklistům zpřístupnily ulice Mostní, Interbagristů, Wilsonova, která dlouhá léta sloužila pouze jako pěší zóna, také Bratrská a Bartošova ulice a náměstí T. G. Masaryka.

Zuzana Doleželová

Reklama

Restaurace U Labutě

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Když se rozhodujete pro Restauraci, obvykle si vybíráte podle několika kritérií. Volíte vysokou kvalitu, příjemné prostředí a inovativní přístup personálu. V naší Restauraci U Labutě z t...