Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.3 °C

Chcete překonat sami sebe? Staňte se členy sportovního týmu Crazy Runners

Sport

1.9.2016

Autor: hcz

Kdo nebo co jsou Crazy Runners? Máte zájem se stát součástí tohoto sportovního týmu, který miluje extrémní závody? Čtěte dál a dozvíte se víc. O partě nadšenců, milovníků běhu a překážek, kteří chtějí něco společně dokázat a překonat sami sebe, vypráví jeden z členů Crazy Runners Jiří Buchtela.

Kdy a kde vše začalo?
Ve fitku Fitness AVE přibližně v květnu letošního roku, kam jsme někteří chodili cvičit na kruhové tréninky. Zjistili jsme, že máme společný zájem, a proto jsme se v srpnu zúčastnili závodu Spartan Race v Litovli. Tím to pro nás ale neskončilo, naopak, tím to všechno začalo. V současné době máme 15 stálých členů a další přibíráme.

Jak často trénujete?
Trénujeme třikrát týdně pod vedením trenérů Andrey Králové a Pavla Hradila. Závodit chceme i nadále v extrémních překážkových závodech, jako jsou například Spartan Race, Gladiator Race, Army Run a jim podobné, ale pustíme se i do triatlonu, ultratrailu, Run In Colors či Beskydské sedmičky.

Jaké máte společné cíle?
Naším společným cílem je nejen zvládnout závod v co nejlepším čase, ale také se vzájemně podporovat a motivovat ke stále lepším výsledkům. Rádi překonáváme sami sebe. Mnozí z nás přehodnotili své fyzické schopnosti a možnosti, když zakusili nepohodu a museli si dokázat, že nejsou žádné máčky. Opustili své pohodlí, aby museli překonat sami sebe - je to nepřekonatelný zážitek, radost a spokojenost ze sebe samých, když to dokážeme, a to nás žene stále dál.

Závodíte i v překážkovém běhu. Jak nebo kde trénujete?
Překážkový běh není jednostranná záležitost zaměřená jen na běh, ale prověří celého člověka jak po tělesné, tak i psychické stránce. Od toho se odvíjejí naše tréninky, na kterých se zaměřujeme na posílení celého těla, fyzické i psychické kondice. Trénujeme v okolí Přerova i v areálu Bikodromu Žernava, který slouží pro horská kola a kde si nyní budujeme překážky podobné těm na závodech. Cvičíme ale i v posilovně Fitness AVE, která nás plně podporuje. Každý z nás má jiné fyzické možnosti, sportovní dovednosti i závodní zkušenosti. Takže do svých řad rádi přivítáme všechny s týmovým duchem a vášní pro sport. Naše tréninky jsou veřejné a lze se jich po předchozí domluvě kdykoliv zúčastnit. Skladba překážek je velice podobná fyzické přípravě speciálních jednotek.

Poměrně v krátké době již slavíte úspěchy, můžete nám prozradit jaké?
To, že jsme se vydali správnou cestou, nám potvrdil náš první závod Spartan Race Sprint v Litovli, kde jsme skončili na 37. místě z 290 týmů. Petra Gerhátová skončila v kategorii žen na 6. místě.

Závěrem bychom chtěli poděkovat našim sponzorům ať již je to Ležákova Autoškola Přerov, Pelmi s.r.o., HRT Motorsport Bosch Kráťa servis, Autodíly Přerov, fotograf Martin Horák, Kutil cars, Steelmont - konstrukce s.r.o., nebo Lékárna Media a hlavně Fitness AVE vážíme si jejich důvěry a podpory v nás...

hcz

Reklama

Vyhlídkové lety K - PLUS

Katalog firem » Zábava, volný čas » Vyhlídkové lety balonem

Let balonem - cena od 3500,- / osoba Létáme po celý rok, ale jen za příznivých povětrnostních podmínek: to znamená bez srážek a při rychlosti větru do max. 4 m/s. Startujeme dle dohody s kl...