Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8.1 °C

České hokejistky slaví zlato! Porazily Slovenky a před posledním utkáním s Dánskem si zajistily titul

Sport

11.4.2014

Autor: zd

České hokejistky to dokázaly. Vybojovaly titul v divizi I, skupině A a zajistily si tak baráž, kde se s Japonkami utkají o účast v elitní skupině. Ve federálním souboji nedaly Slovenkám šanci a před dvěma tisíci fanoušky v bouřící MeoAréně si zajistily zlato ještě před koncem turnaje. Sobotní zápas s Dánkami tak bude jen třešničkou na dortu.

Češky nastoupily poprvé na turnaji v červených dresech a od začátku šly za svým cílem velmi důrazně. Už po necelých čtyřech minutách se dostaly do vedení zásluhou Simony Studentové. Byly aktivnější, vyložené šance se jim ale nedařilo proměňovat. Samy na bránu jely Mrázová nebo Vanišová, gól by si za svou hru zasloužila i Přibylová.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu. České hráčky byly na ledě lepší než slovenské soupeřky, ale gól nepadl. Slovenská brankařka se blýskala jedním zákrokem za druhým. Těsný brankový rozdíl naopak smazala ve 34. minutě Lenka Sroková. Do šaten se odcházelo za stavu 1:1.

Na české hokejistky dolehla zodpovědnost, ale rozhodně nepřestaly hrát, nehodlaly se smířit s vyrovnaným stavem. Hned po úvodním buly poslední třetiny se Vendula Přibylová prohnala po pravé straně pásma a nahrála Denise Křížové, která vrátila našim reprezentantkám brankový náskok. České hokejistky měly strašnou chuť vyhrát a na ledě to bylo vidět. S těsným vedením se nespokojily. Když se tři minuty před koncem parádně trefila Alena Polenská, bylo rozhodnuto. Nadšená MeoAréna slavila s českými hokejistkami zlatou medaili, kterou si za svůj skvělý výkon v turnaji rozhodně zaslouží.

V sobotu ve 20:00 čeká český výběr ještě utkání s Dánskem, které je aktuálně na druhé pozici. A pak už se hokejistky mohou připravovat na baráž s Japonkami. Výhra by znamenala postup do elitní světové skupiny, což je dalším cílem našich hráček.

Slovensko: Budajová – Balášová, Kežmarská, Klimášová, Lalíková, Žitňanská, Ihnaťová, Raková, Turcsanyiová – Lúčová, Sroková, Gápová – Mišková, Mikesková, Veličková – Herichová, Jurčová, Pravlíková – Krajňáková, Muchová, Miháliková.

Česká republika: Peslarová – Tejralová, Lásková, Herzigová, Fialová, Flachsová, Horálková, Hudečková – Křížová, Mrázová, Kaplanová – Polenská, Studentová, Holešová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Bukolská, Povová, Vonková – Manhartová.

Branky a asistence: 34. Sroková (Gápová) – 4. Studentová (Holešová), 41. Křížová (Přibylová), 58. Polenská (Studentová, Lásková).

zd

Reklama

Pneu Kubeša s. r. o.

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

Provádíme veškeré pneuservisní práce s největší zodpovědností. Můžete si u nás nechat opravit pneumatiky všech typů i rozměrů. Samozřejmostí je i prodej pneumatik, prodej alu i plechov...