Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 12.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nejen zápisy do prvních tříd budou bez dětí, i ty do mateřských škol a jeslí

Zprávy z regionu

17.3.2020 aktualizováno 15.4.2020 11:45

Autor: red

Hrozba nákazy koronavirem zasáhla také do tradičních zápisů do prvních tříd, školek a jeslí.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

Prakticky to bude vypadat tak, že v termínu od 15. do 30. dubna předají zákonní zástupci svou žádost do spádových škol. Buď přes datové schránky školy, poštou nebo e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem. "Na webech školy najdou rodiče formuláře. Ty stáhnou, vyplní a prostřednictvím nich zápis provedou. V odůvodnitelných případech lze podat žádost i osobně, ale apelujeme na rodiče, aby tento způsob využívali výjimečně," řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

Tato nouzová část zápisu bude jen formální. Po ukončení mimořádných opatření vlády se počítá i s motivační částí zápisů, kdy školám jejich zřizovatel doporučí uspořádat setkání se zapsanými dětmi, aby se seznámily se školou i s učiteli.

S ohledem na nutná mimořádná opatření budou také zápisy do mateřských škol probíhat netradičně bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců. "V termínu od soboty 2.  do čtvrtku 16. května mohou rodiče podat žádost prostřednictvím datové schránky, nebo emailem s  elektronickým podpisem, či poštou. Výjimečně pak osobním podáním v konkrétní školce, a to po dohodě s ředitelkou zařízení," řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Jak dále upřesnil, formulář přihlášky k zápisu bude k dispozici od 27. dubna na webových stránkách jednotlivých mateřských škol. Připomíná, že přílohou přihlášky by měly být rodné listy, které se budou dokládat zasláním prostřednictvím prosté kopie, očkování dítěte pak rodiče doloží čestným prohlášením a kopií očkovacího průkazu.

Prázdninový provoz budou zajišťovat v měsíci červenci v MŠ Dvořákova a MŠ Kratochvílova, v srpnu pak v MŠ Na Odpoledni, MŠ Optiky a MŠ Pod Skalkou, Vinary a Čekyně. Přihlášky budou uveřejněny na webových stránkách mateřských škol, které prázdninový provoz zajišťují, v jednotném termínu od 27. dubna. Rodiče si přihlášku stáhnou, vytisknou, vyplní a nejlépe elektronicky zašlou do vybrané mateřské školy. Evidenční listy nebudou společně s přihláškami
vyžadovány, rodiče na přihlášku uvedou pouze informaci, ze které školky dítě přichází.

Zápisy bez přítomnosti dětí budou pořádat také jediné přerovské jesle, které sídlí v ulici Svisle 2  a to od pondělí 18. do středy 27. května. Zápis proběhne formou podání "Žádosti o poskytování péče o dítě v dětské skupině". Podrobnější informace k zápisu včetně žádosti najdou zájemci na www.ssmp.cz, nebo u vedoucí jeslí na telefonních číslech: 603 201 238 a 581 220 102.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.