UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!
Začíná extra hořký podzim
Na pivních čepech střídá letní limitovanou edici piva Zubr Polotmavý 11% oblíbený podzimní speciál Zubr Extra Hořký 12,5%. Tento jedinečný ležák vyniká svou výraznou intenzivní hořkostí, výrazným chmelovým aroma a lahodnou chutí. Vychutnat si ho můžete zejména v restauracích na střední a východní Moravě. Celkově se jedná řádově o více jak 250 míst.
"Zubr Extra Hořký 12,5% je chuťově výrazné pivo, které bylo uvařeno podle tradiční receptury z několika vybraných odrůd českého chmele. Intenzivní hořkost speciálu vzniká na varně během chmelovaru, kdy je chmel dávkován do piva na pětkrát v přesně stanoveném množství a čase. Pro dosažení výsledné chuti je důležitá také doba zrání v ležáckém sklepě při nízké teplotě, v ta v případě Extra hořkého speciálu činí 65 dní," popisuje charakteristiky speciálu Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.
Celkem se speciálu uvařilo 750 hektolitrů a kromě restaurací se bude čepovat také na Svatováclavských slavnostech v Kroměříži, které se budou konat již tuto sobotu 11. září. Část speciálu byla také nastáčena do patentních lahví o objemu 0,75 l. Ty budou k dostání výhradně v pivovarské prodejně v Přerově.
red

1.12.2025
Pozvánka na Den otevřených dveří: Přijďte 6. prosince poznat svou budoucí školu
Zprávy z regionu
26.11.2025
Výdejní boxy v Přerově dostávají jasná pravidla. Město chce zabránit chaosu v ulicích
Zprávy z regionu
24.11.2025
Vánoční kluziště v parčíku U Majáku přivítá bruslaře už na začátku adventu
Zprávy z regionu
24.10.2025


