Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 8.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na hřbitovech budou nová urnová místa, jejich pronájem ale podraží

Zprávy z regionu

7.9.2022

Autor: red

Jednašedesát nových urnových míst za půl milionu korun vznikne na hřbitovech v Přerově a některých místních částech. Jejich nájemci ale musejí počítat s tím, že budou platit více nežli ti současní.

Foto: Magistrát města Přerova

"Vzhledem k rostoucím cenám stavebního materiálu stoupla i částka na vybudování jednoho urnového místa. Zatímco v minulosti to byly čtyři a půl tisíce korun, dnes je to osm tisíc. Proto je nutné přizpůsobit roční cenu pronájmu na osm set korun oproti dřívějším šesti stovkám," vysvětlil radní Michal Zácha.

Technické služby města Přerova, které hřbitov spravují, evidují zájem občanů o urnová místa, ta jsou ale nedostatková. Aby jim město vyhovělo, odsouhlasili radní rozšíření těchto míst, a to nejen v Přerově, ale i v místních částech. První už jsou na hřbitově v Čekyni, kde vzniklo šest nových míst určených k uložení urny a další se chystají. Do konce roku 2023 bude v Dluhonicích, Penčicích, Lověšicích a v Předmostí vystavěno po pěti místech a na hlavním hřbitově jich bude pětatřicet.

Kromě této investice má město i další plány, jak vylepšit místo posledního odpočinku Přerovanů. "Aktuálně chystáme projektovou dokumentaci na chodníkové trasy v urnovém háji, připravují se opravy stávajících kontejnerových stání a stále pracujeme na revitalizaci zeleně," uvedl radní Michal Zácha.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.