Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Rozsvícení vánočního stromu bez diváků, koncerty žádné, koledy z ampliónu, s punčem domů

Zprávy z regionu

5.11.2020 aktualizováno 18.11.2020 14:42

Autor: red

Vánoční strom na náměstí, vedle něhož nebude stát pódium. Místo živých koncertů jen reprodukovaná hudba z ampliónů. Sedm stánků s jídlem, pitím i vánočními ozdobami, ale bez stolů, u nichž by návštěvníci mohli pobývat. Takto okleštěné budou letos adventní oslavy v Přerově.

Foto: Hana Žáčková

Zástupci města i Kulturních a informačních služeb města Přerova dlouho čekali na poslední rozhodnutí ohledně vánočních oslav. Dnes ho udělali a změní se jen v případě, že by se vládní nařízení zásadním způsobem rozvolnilo. S živým vystoupením kapel nebo dětí se ale už nepočítá.

"V sobotu 21. listopadu dorazí na Masarykovo náměstí strom, v průběhu následujícího týdne se nastrojí do nově pořízených ozdob. Na první adventní neděli, tedy 29. listopadu, strom rozsvítíme. Přesný čas ale sdělovat nebudeme, protože se obáváme, aby se na místě nesrocovali lidé," nastínil přerovský primátor Petr Měřínský. Od stejného dne budou na Masarykově náměstí rovněž stánky nabízející punče, svařená vína, bramboráky, spirály a další pochutiny, ovšem zákazníci si je tu budou moci pouze zakoupit v "okénkovém režimu". Tedy vyber, zaplať, odejdi. "Své místo tu bude mít i stánek s vánočními formičkami či ozdobami, prodávat se budou i výrobky z chráněné dílny sdružení Most k životu," doplnil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Na náměstí bude rovněž kasička, do níž mohou zájemci přispět na koupi kompenzačních pomůcek, které z výtěžku sbírky koupí sdružení Alfa handicap.

Prozatím je ještě v přípravě i historický jarmark, který se má konat na stříbrnou neděli na Horním náměstí, zrušen není ani ohňostroj na Nový rok. Obě akce ale ještě budou aktuálně upřesněny.

red

Reklama

Katarína Vaňková, DiS – specialista na oddlužení AK Mgr. Martin Ludvík Advokát

Katalog firem » Finance » Oddlužení, dluhové poradenství

Jsem zaměstnanec advokátní kanceláře, která poskytuje tyto služby: - Příprava a realizace oddlužení - pro fyzické i právnické osoby odborně sepisujeme a podáme návrhy na povolení oddlu...