Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 18.1 °C

Chirurgická JIP v Nemocnici AGEL Přerov se díky spolupráci s Olomouckých krajem po 21 letech dočkala kompletní rekonstrukce za 4 miliony korun

Zprávy z regionu

6.3.2024

Autor: red

Chirurgická JIP Nemocnice AGEL Přerov prošla kompletní rekonstrukcí. Došlo ke stavebním úpravám a zdravotníci mají nyní k dispozici také nové přístroje a další moderní vybavení.

Foto: Nemocncioe Přerov

"Kompletně zmodernizované vybavení a prostory chirurgické JIP vnímáme velmi pozitivně, a to jak pro komfort pacientů, tak také personálu. Nejenže máme zkrášlené oddělení, ale tato rekonstrukce nám nabídla i větší prostory pro skladování a přehlednější systém uspořádání pomůcek a materiálu," uvádí Dagmar Baďurová, staniční sestra chirurgické JIP Nemocnice AGEL Přerov.

Obměněny byly například nevyhovující vstupní dveře na JIP, které jsou nyní prosklené, protipožární a otevíratelné čipem. Stavebními pracemi byly také u všech pokojů rozšířeny vstupy a zastaralé dveře byly vyměněny za komfortní posuvné. Vytvořily se také tři nové pracovny s kompletně obnoveným vybavením od monitoringu, signalizace, PC, tiskáren, až po veškerý nábytek.

Vznikly také 3 nové velké boxy se třemi lůžky a 2 boxy po jednom lůžku s kompletním vybavením pro intenzivní péči. Součástí pokojů se staly nově pracovní vozíky, sloužící jako pracovní plochy pro přípravu ordinací. Přerovská JIP má nově také 5 vestavěných skříní s výsuvným systémem, který slouží zdravotníkům jako mobilní lékárna.

Přerovští lékaři mají nově k dispozici i 11 nových centrálních monitorovacích stanic vitálních funkcí Carescape. Monitoring vitálních funkcí pacienta je základní předpoklad pobytu na jednotce intenzivní péče. Díky tomu, že je monitor pacienta propojen s centrálním monitorem na pracovně sester, kde se zobrazují veškeré naměřené hodnoty, má personál zásadně snazší práci a pacient je takto pod neustálou kontrolou. "Tyto monitorovací stanice jsou oproti původním mnohem praktičtější díky jejich mobilitě. Pacienta nově můžeme odpojit od monitoru a odjet s ním na vyšetření pouze s přenosnou částí stanice, tzv. "miminem", vysvětluje Dagmar Baďurová.

"Jsme velmi rádi, že k rekonstrukci JIP na chirurgickém oddělení došlo, protože jde o významnou změnu jak přístrojového vybavení, tak i prostorových dispozic, díky kterým byla také rozšířena kapacita této stanice. Těmito inovacemi byla opět zvýšena kvalita péče o naše pacienty a v neposlední řadě tak došlo také k velkému zlepšení pracovních podmínek pro personál," uzavírá MUDr. Petr Skácel, náměstek pro léčebně preventivní péči Nemocnice AGEL Přerov.

red