Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 17.1 °C

Z Tyršova mostu zmizely zámky lásky

Zprávy z regionu

16.12.2014

Autor: Zuzana Doleželová

Zámky lásky bývají nejen u nás, ale především ve světě hodně oblíbené. Mladí lidé si do nich zamykají své city a doufají, že tak jejich láska vydrží navždy. Odborníci z nich však tak nadšení nejsou, znamenají totiž pro mosty značnou zátěž. Zámky tak musí na mnoha místech pryč. Nejinak je tomu u Tyršova mostu, tam zmizely včera, aby dál nepoškozovaly zábradlí.

Zábradlí Tyršova mostu bylo zámky doslova ověšené. Ty se staly už v roce 2012 součástí nově postaveného mostu. Zejména mladí lidé si do nich symbolicky zamykaly svou lásku. Jenže zábradlí utrpělo kvůli zátěži zámků postupně šestnáct trhlin. "A dá se předpokládat, že lanka výpletu by mohla přes zimu utrpět další újmy. Proto jsme se rozhodli, že zámečky budeme muset odstranit,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský, který má na starosti majetek města. Lidé si mohli zámky odemknout a odnést domů. Ty, které na mostě zůstaly, byly včera odstraněny. Pracovníci odborné firmy museli všechny zámky nemilosrdně odcvaknout, aby uchránili zábradlí před další devastací.

Firma, která kovové výplně na zábradlí dodávala, písemně upozornila zástupce města, že zámky, které jsou materiálově odlišné od výplně, způsobují korozi – a proto je nutné se jich zbavit. "Doslova nám naspali, že by bylo více než žádoucí přistoupit k opravám poškozené sítě co nejdřív, aby se dalo zabránit dalšímu rozšiřování poškození. Opravy by pak byly více nákladné,“ konstatoval Zdeněk Holas z odboru majetku přerovského magistrátu.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.