Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 12.5 °C

Víkend v rytmu tance právě začíná! Čekají nás plesy, víno, brusle i pohádka

Tipy a názory

9.1.2015

Autor: Zuzana Doleželová

Než jsme se stihli vzpamatovat z povánoční nálady a silvestrovských oslav, jsou tu opět dva dny volna. A co nás čeká? Startuje plesová sezona, zaskočit můžete na sklenku vína, protáhnout tělo na brusle a děti jistě ocení pohádku v loutkovém divadle. Užijte si víkend podle svých představ!

Dejte si vínko v Hanácké vinotéce

Všichni milovníci vína dnes od 13:00 do 21:00 můžou jít degustovat do Hanácké vinotéky, koná se tu totiž po vánoční pauze tradiční páteční minidegustace. Tentokrát můžete ochutnat polosladký TRAMÍN ČERVENÝ 2013 z vinařství POD MARTINKOU. Toto víno pozdního sběru překvapí vyváženou harmonií chutí do sladkého kořene, medu a vysušených bobulí s příjemnou nasládlou dochutí a pikantní kyselinou. Vůně je velmi opojná, plná a příjemně květnatá. Jestli vám zachutná, můžete si jej též odnést domů za 149 korun.

Oprašte taneční boty, vyndejte obleky ze skříní, nažehlete šaty a vydejte se do víru tance!

Již dnes od 20:00 se v Městském domě v Přerově koná Stužkovací ples Gymnázia Jakuba Škody. Svůj maturitní ples má oktáva A. To v sobotu máte na výběr hned ze tří společenských akcí. V Městském domě se od 19:00 budou bavit maturanti Střední zdravotnické školy Přerov. To v kokorské sokolovně se od 20:00 uskuteční Hasičský ples. K tanci a poslechu budou hrát Black&White z Valašského Meziříčí. Občerstvení bude zajištěno. Za vstup se platí 70 korun. V Dřevohosticích se zase bude konat XXIV. reprezentační ples. K poslechu a tanci zahraje BLUE BAND COMPANY, těšit se můžete i na ukázku tanců, bohatou tombolu a občerstvení. Za vstup na tento ples se rovněž platí 70 korun. Hezky se bavte!

Polepší se zlý sněhulák Sněhurák?

Jestli přemýšlíte, co podniknete o víkendu s vašimi ratolestmi, máme pro vás skvělý tip. Loutkové divadlo Přerovský Kašpárek připravilo na nadcházející nedělní odpoledne novou pohádku O zlém sněhuláku Sněhuráku. Pohádku napsala Emilie Skálová na motivy klasické pohádky o Otesánkovi. Představení se hraje ve 14:00 a v 16:00, vstupné je 40 korun.

Vezměte brusle a vyrazte na zimák

Venku sice bylo nějakou dobu poměrně mrazivo, led na řekách a rybnících však není pevný. Vy můžete vzít brusle a vyrazit na zimní stadion. Pro děti do 12 let je připraveno bruslení v sobotu od 10:00, v neděli pak pro děti od 09:00 a dospěláci mohou vyrazit na led v 16:00. Děti, studenti, důchodci a nebruslící doprovod za hodinu strávenou na stadionu zaplatí 35 Kč, dospělé bruslaře bude hodina strávená na ledě stát 40 Kč.

Zuzana Doleželová

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.