Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 17.8 °C

Vánoce jsou za dveřmi: seniorky z Beňova přichystaly vánoční výstavu

Zprávy z regionu

23.11.2015

Autor: hcz

Cukroví, perníčky, vánočky, vrtance, ale i jehličí provonělo o víkendu prostory budovy zahrádkářů v Beňově. Desátý ročník vánoční výstavy tady uspořádaly členky místního Klubu důchodců. Během dvou dnů se přišlo inspirovat novými, ale i klasickými vánočními trendy na výstavu na pět set návštěvníků z širokého okolí. Pro zájemce zde byla přichystaná i smažená ryba a bramborový salát vynikající chuti, vše ozdobené milými úsměvy přítomných organizátorek.

"Pro všechny návštěvníky připravujeme každoročně vánoční výstavu, na které se mohou seznámit s novými nápady a inspiracemi na aranžování nejen v klasickém, ale i v moderním duchu Vánoc. Kromě adventních a vánočních věnců a svícnů, kde jsme čerpaly hlavně z přírodních materiálů, napekly členky našeho klubu také cukroví, perníčky, vánočky anebo vrtance, které se dělávají na Mikuláše. Nemáme žádnou aranžérku, takže si všechno děláme samy. Naše členky mají od sedmdesáti let nahoru. Možná je to naše poslední výstava, ale říká se, nikdy neříkej nikdy, ale znáte to - za rok nám to zase nedá a pustíme se třeba do dalšího ročníku," prozradila jedna z organizátorek výstavy Marie Klvaňová.

Kromě sedmi hlavních organizátorek Heleny Bitnerové, Boženy Topičové, Marty Vrbasové, Vlasty Sehnálkové, Miluše Kubíčkové, Ludmily Hudíkové a Marie Klvaňové pomáhali při přípravě i dva pánové a několik stolů s vánočními náměty zde také zrealizovaly vnučky seniorek, takže si seniorky zaučují budoucí nástupkyně.

hcz

Reklama

Restaurace Harmonie

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nabízíme příjemné posezení v letních měsících na letní terase pro 40 osob. Za příznivého počasí navíc připravujeme speciality na grilu a nabídku letních nápojů. Vnitřní prostor rest...