Reklama

Středa 1. května 2024, dnes je Svátek práce, venku je 17 °C

V Přerově se bude zase kácet

Zprávy z regionu

22.10.2014

Autor: zd

Na podzim čeká dvě desítky stromů v Přerově tolik nepopulární kácení. Dendrolog v době plné vegetace posoudil 85 stromů různých druhů a 25 z nich dostalo jednoznačný verdikt – bezodkladné kácení. Přerov tak přijde o další část zeleně.

"Dendrolog posuzoval dřeviny s viditelně zhoršeným stavem a také stromy, na které si stěžují občané. Třeba kvůli tomu, že jim cloní do bytu nebo překážejí v cestě," uvedl Zdeněk Vojtášek z odboru majetku přerovského magistrátu. Na základě tohoto posudku bylo požádáno o kácení 6 lip rostoucích v ulici Sportovní v Předmostí, 2 javorů z parku na náměstí Svobody, pokácena bude i moruše zakořeněná v chodníku v ulici Dvořákova, javor na Jižní čtvrti I, lípa a jírovec z parčíku v ulici Svisle, javor ze třídy 17. listopadu, 3 jasany rostoucí v ulici U pomníku v Kozlovicích a k zemi půjde i vrba, která zakořenila v ulici Kabelíkova. 

"Další stromy podle posudku dendrologa Hynka Šmerdy byly navrženy na úpravu – prováděn bude řez výchovný, redukční, zdravotní i bezpečnostní. U pěti stromů byly navrženy dynamické bezpečnostní vazby ve dvou třetinách výšky koruny," uvedla Svatava Doupalová z přerovského magistrátu.
 

zd

Reklama

Exekutorský úřad Přerov, soudní exekutor JUDr. Lukáš Jícha

Katalog firem » Finance » Exekutoři

- vymáhání práva na území České republiky - pořádání dražeb movitých a nemovitých věcí