Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11.5 °C

Pilarová na Ples primátora sice nedorazila, přítomným to však náladu nezkazilo

Zprávy z regionu

25.2.2013

Autor: Barbora Říhová

V sobotu večer Městský dům zaplavilo na pět stovek tancechtivých z Přerova i okolí. Na sedmém plese primátora nechyběly ani významné přerovské osobnosti. Kromě současného primátora Jiřího Lajtocha parket obohatili také další současní i bývalí zastupitelé města či kraje nebo zástupci sponzorů. Ples byl jako každým rokem beznadějně vyprodán.

"O ples byl jako každý rok velký zájem. Oba sály se nám podařilo bez problémů zaplnit," uvedl tiskový mluvčí přerovské radnice Bohuslav Přidal, který byl zároveň také jedním z moderátorů večera. Všechny přítomné uvítaly u vchodu krásné hostesky sklenkou šampaňského. Hosté zde mohli také na vlastní oči vidět na jedné z hostesek modro-žluté šaty města Přerov z dílny Marie Zelenkové, které reprezentovaly naše město na veletrhu cestovního ruchu v Brně. "Šaty se mi docela líbí, asi bych si je osobně na ples nevzala, já mám radši jednoduchou eleganci, takže jsou na mě až moc extravagantní, ale řekla bych, že naše město krásně vystihují," uvedla jedna z přítomných slečen.

Ples o půl deváté zahájil primátor města Jiří Lajtoch, který uvítal všechny přítomné a oznámil jim, kdo se stane letošním hostem večera, respektive, kdo se jím stát měl. "Bohužel mám pro vás špatnou zprávu. Kvůli nepříznivému počasí dnes nedorazí hlavní hvězda večera, paní Eva Pilarová, která měla vystoupit o půl jedenácté. Jelikož sníh způsobil kalamitu, především na dálnici D1, paní Pilarová se rozhodla své vystoupení zrušit," uvedl primátor města Jiří Lajtoch, který přítomným popřál krásný večer a slíbil náhradu. Tou se stal Karel Gott. Bohužel ne ten pravý, ale pouze jeho imitátor, který však dokázal přítomné nesmrtelnými hity „božského Káji“ dostat do varu. Atmosféra na tanečním parketu byla po celý večer velmi uvolněná, mezi tancujícími jste kromě primátora mohli zahlédnout také jeho náměstky Michala Záchu či Josefa Kulíška s partnerkami. Nechyběl ani bývalý starosta Petr Dutko.

Hudební i taneční program plesu byl značně bohatý. Ve velkém sále hrál Pavel Novák se svou skupinou Family, který měl značně široký repertoár. Od společenských tanců, které zpravidla převažují na začátku plesu, až po ověřené "pařící hity", které přišly na řadu o něco později, až když se většina přítomných nestyděla pořádně tanečně projevit. Cimbálová muzika Lučina dělala společnost všem folklórně založeným, kteří popíjeli víno v malém sále.

Přítomní tancechtiví se mohli ve svých tanečních kreacích inspirovat také několika tanečními vystoupeními. Kromě slavnostního předtančení a polonézy v podání tanečního klubu Fortuna Zlín se o půl desáté se předvedly také děti z taneční školy manželů Evy a Libora Šrámkových. Před půlnocí přišel na řadu Kankán. Ženy zvedající své nohy i sukně až k nebesům zaujaly především přítomné muže. Udobřit svou partnerku si pak mohli společnou fotografií. "Letos jsme připravili novinku – přítomní se mohou nechat společně vyfotit. Stačí pouze sejít dolů do foyer, kde vás vyfotíme a na místě vám zdarma zhotovíme vámi vybranou fotografii. Nejen partneři, ale třeba i kamarádi tak mohou mít pěknou vzpomínku na letošní ples," uvedla moderátorka večera Soňa Šuláková.

Ples primátora města Přerova se koná vždy poslední únorový víkend. Letos bohužel vyšel tak, že přerovští školáci právě končili své jarní prázdniny, a tak řada rodičů místo plesu užívala raději zasněžených vrcholků hor. Letošní 7. ples primátora byl zároveň 21. ročníkem prvního muže přerovské radnice.

Barbora Říhovárihova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

AUTOKLIMEŠ - AUTOSERVIS, PNEUSERVIS

Katalog firem » Auto - moto » Pneuservis

AUTOKLIMEŠ - Kojetínská ul. 56, Přerov AUTOSERVIS - kompletní servis všech značek aut zaměřený na VW Group a Škoda - příprava i provedení STK - pravidelné servisní prohlídky - ...