Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 16.3 °C

Čekyni provoněly různé druhy gulášů z kotlíků

Zprávy z regionu

31.8.2010

Autor: hcz

Třetí ročník vaření kotlíkových gulášů spojený s výstavou hospodářských zvířat, organizovali o víkendu v prostorách čekyňského sportovního areálu místní chovatelé drobného zvířectva. Dobrá nálada a gastronomické lahůdky v podobě vepřového, srnčího a králičího guláše, sem přilákaly desítky návštěvníků.  

"Vařit mělo původně více týmů, ale některé z nich na poslední chvíli účast vzdaly. Asi se obávaly deště. Všechny ročníky proto probíhaly výhradně v naší režii. Počasí nás ale tentokrát nezklamalo a vařit guláše přišly tři týmy kuchařů. Dnes se bude podávat vepřový, srnčí a králičí guláš," prozradil jeden z organizátorů Karel Blaťák. Podle Pavla Trefiléka, který pod kotle v průběhu klání přikládal, je nejlepším palivem smrkové, vyschlé, staré dřevo na kterém je ještě zaschlá omítka.

A jak uvařit výborný guláš? "Vařit se musí s láskou. Vše začíná loupáním a krájením cibule. Maso si soutěžící mohou naložit dopředu. Nesmí se ale zapomenout na prolévání," doplnil s úsměvem Blaťák, člen týmu kuchařů, kteří připravovali guláš z králičího masa. Na své si přišli i milovníci drobného zvířectva. V prostorách sportovního areálu byla pro ně připravena výstava drobného zvířectva. Nechyběli holubi, slepice, králíci, ale ani malé selátko.

zobrazit fotogalerii >>

hcz

Reklama

Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky - klientské centrum Přerov

Katalog firem » Úřady, instituce

Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR (ZP 211) působí na českém trhu již od roku 1992 a je druhou největší zdravotní pojišťovnou v zemi. V současnosti pečuje o zdraví více než 1,3...