Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zkorodovaný mostek přes mlýnský náhon projde opravou, dostane i novou rampu

Zprávy z regionu

30.10.2020

Autor: red

Nejen obyvatelé z Domu s pečovatelskou službou U Žebračky, ale i z nedalekého sídliště, se na jaře dočkají zahájení generální opravy mostku přes mlýnský náhon Strhanec.

Foto: Magistrát města Přerova

"Celkový stav současné lávky je hodnocen stavem číslo šest, tedy velmi špatný, další stupeň je už havarijní. Nechtěli jsme dopustit, aby bylo nutné mostek uzavřít, protože řada seniorů ho využívá jako spojnici a zkratku. Další zima by mohla mostek odsoudit k uzavření," řekl náměstek primátora Michal Zácha. Radní už vybrali firmu, která konstrukci za 2 miliony 934 tisíc korun během tří měsíců opraví.

Lávka pro pěší, dlouhá bezmála osmnáct metrů, je už zkorodovaná. Rez je patrná především ve spodní části, na zábradlí opadává nátěr a v jedné části je zdeformované. Ocelová nosná konstrukce musí být otryskána a její korozí oslabená místa zesílena. Následně bude nutné provést novou protikorozní ochranu. S odvodněním mostu se nepočítá, neboť lávka nebude tvořit pevnou plochu. Konstrukce je navržena jako vzdušná a voda přes ni nemá problém propadávat dolů. Novinkou ale bude bezbariérová rampa s opěrnými zdmi, která má být bezpečná jak pro vozíčkáře, tak třeba pro kočárky.

V posledních pěti letech došlo v Přerově a jeho místních částech k vylepšení stavu devíti lávek, čtyř mostů a pěti propustků, aktuálně se teď ještě opravuje lávka v Riedlově ulici a most v Žeravicích. Město do těchto staveb investovalo více než 48 milionů korun. A i když se v poslední době daří naplňovat plán oprav, stále ještě jsou v kategorii sedm označující havarijní stav tři stavby. Jedná se o most v ulici U Stadionu v Žeravicích, kde už je vyřízeno stavební povolení, dále je to propustek v ulici U Zahradnictví ve Vinarech, pro ten je zadaná projektová dokumentace. A další problém je u propustku u Újezdce, který bude z důvodu bezpečnosti uzavřen.

Vizualizace nové lávky

Foto: Magistrát města Přerova

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.