Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zázemí pro hokejisty dostává šanci na vylepšení, rekonstrukce má přijít na 24 milionů

Zprávy z regionu

4.2.2021

Autor: red

Přerovský zimní stadion se chystá na investici, která má přinést kompletní rekonstrukci šaten hokejistů a jejich zázemí. Včetně nových rozvodů vody, kanalizace, elektro i vzduchotechniky. Připravuje se projekt, chystají se žádosti o dotaci. Pokud vše vyjde tak, jak je naplánováno, s opravou by se mělo začít v příštím roce na jaře.  Předpokládané náklady by se podle projektanta mohly vyšplhat na 24 milionů.

Foto: Magistrát města Přerova

Součástí přerovského zimního stadionu je také hotel, provozovaný jednou z městských organizací. I jeho se chystané opravy dotknou, neboť dojde k propojení některých prostor. Měnit se mají vnitřní dispozice a vše má být uděláno a přeorganizováno tak, aby hokejisté měli mimo ledovou plochu lepší komfort. Například v prvním podlaží se původní sauna promění v místnost, kterou bude využívat hokejový klub. O patro výš má být zázemí pro trenéry, jehož součástí bude kancelář, zasedací místnost, sklad. Počítá se rovněž se stavebními a dispozičními úpravami stávajících hygienických zařízení. Se změnou dispozic souvisí i to, že původní "potírna" bude využita jako strojovna. Projekt myslí i na novou vzduchotechniku a vytápění v prostorách zimního stadionu, vnitřní rozvody kanalizace se napojí na stávající.

Pokud se plány podaří naplnit, budou stavební práce zahájeny 1. dubna roku 2022 s termínem dokončení do 31. července roku 2023. Rekonstrukce by probíhala mimo hokejovou sezónu. Úředníci už připravují podklady k dotačnímu titulu z Národní sportovní agentury, který by mohl být využit ke spolufinancování akce. Maximální výše dotace je 70 procent z uznatelných výdajů, takže se město bude snažit udělat všechno pro to, aby na ni dosáhlo.

red

Reklama

Restaurace Harmonie

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Nabízíme příjemné posezení v letních měsících na letní terase pro 40 osob. Za příznivého počasí navíc připravujeme speciality na grilu a nabídku letních nápojů. Vnitřní prostor rest...