Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Výstaviště přivítalo opět chovatele hospodářských a drobných zvířat

Zprávy z regionu

3.10.2021

Na dvoudenní osmnáctý ročník Výstavy hospodářských zvířat Moravy a Slezska přijeli o víkendu na přerovské výstaviště chovatelé ze všech koutů republiky. V klecích, voliérách a kotcích vystavovali plemena králíků, holubů a drůbeže. Stejně jako v minulých letech nechybělo letos ani exotické ptactvo, morčata a hospodářská zvířata. Program byl pestrý. Kromě výstavy nechyběly ani stánky s občerstvením a bohatý kulturní program. Zahrát přijela Záhorská kapela, Fleret, Argema, Kern, legendární Turbo a skupina Forum.

"Letošní ročník pod záštitou náměstka hejtmana Olomouckého kraje Michala Záchy je v pořadí již osmnáctý. Chovatelé k nám přivezli 211 králíků, 190 holubů, v 81 voliérách bylo k vidění 159 kusů hrabavé a vodní drůbeže. Nechybělo ani exotické ptactvo a asi 30 kusů hospodářských zvířat," řekl předseda přerovských chovatelů Jiří Koláček.

Sobotní slunečné počasí přilákalo na výstaviště stovky lidí. Dopoledne to byly převážně rodiny s dětmi, které přitáhly hlavně vystavované exponáty, projížďky na koních a další atrakce speciálně pro malé návštěvníky. Odpolední a večerní program patřil milovníkům muziky. Pod pódiem to začínalo vařit, kotel se plnil už při první písničce legendární valašké kapely Fleret a stále houstl a houstl. U vystoupení Argemy, Kernu, Turba a Forumu to nebylo jinak.

"Moc jsem se těšil na vystoupení Argemy, moje rodiče zase přitáhlo na výstaviště Turbo, kapela jejich mládí a moc se těšili, že si připomenou staré hity, na které si zase zatrsají," řekl s úsměvem na tváři a kelímkem zlatavého moku v ruce třicetiletý Roman.

Reklama

Plazma Plus s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Dárcovství, plazma

Plazma Plus s. r. o. - jsme společnost, s bohatými zkušenostmi a chceme pomáhat lidem. S námi můžete pomoci hned dvakrát – darováním plazmy a vstupem do národního registru dárců kostní dř...