Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Výlov Hradeckého rybníka v Tovačově se vydařil

Zprávy z regionu

17.10.2021

Autor: hcz

Sobotní slunečné ráno, na Hradecký rybník se snáší hejna kormoránů. Mistři Petrova cechu v holínkách a rukavicích se chystají na tradiční výlov šupináčů. K rybníku míří první návštěvníci a ze stánků voní rybí speciality. Stejně jako v minulých letech i tentokrát se břehy rybníka během dne zaplnily. Tisíce lidí využily posledních teplých podzimních dní k pobytu na čerstvém vzduchu.

"Výnos v letošním roce bude slušný. Nedocházelo k žádným větším teplotním výkyvům a tak předpokládáme, že v sítích skončí kolem 600 až 650 metráků ryb. Výlov provádíme každoročně, a to nejen kvůli tomu, aby byla ryba připravena na vánoční stůl, ale i kvůli zarybnění revíru," řekl Jiří Zahradníček z Rybářství Tovačov.

Návštěvníci si měli možnost během víkendu koupit na stáncích nejen kapra za 99 korun za kilogram, ale i amura za 105 korun. Tolstolobik vyšel na 55 korun za kilo, pstruh duhový 179 korun, pstruh lososovitý 205 korun, jeseter 280 korun, štika 270 korun, candát 420 korun a sumec 240 korun za kilo.

"Přijeli jsme z Přerova. využili jsme krásného počasí, zdržíme se tady, poobědváme, nejspíš si dáme rybí polévku a kapří hranolky," svěřila se pětapadesátiletá Lenka, která na výlov přijela s celou rodinou. "Je to jednou do roka, tak si to dnes užijeme."

Kromě smaženého kapra si měli možnost u stánku návštěvníci koupit také kapra na cibuli, kapří hranolky, pstruha s bylinkami, smaženého pstruha, nebo oblíbenou rybí polévku.

 

hcz

Reklama

COMFOR - CITYNET Systems

Katalog firem » Obchod » Výpočetní a kancelářská technika

Prodej výpočetní a kancelářské techniky.