Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V přerovské nemocnici se loni narodilo 718 dětí

Zprávy z regionu

3.1.2023

Autor: red

Celkem 718 dětí pomohli v roce 2022 přivést na svět zdravotníci v Nemocnici AGEL Přerov. Nejrušnějším obdobím bylo z hlediska porodnosti září, kdy přerovskou porodnici vyhledalo 75 maminek. Nejméně se naopak rodilo v prosinci, kdy přerovští zdravotníci asistovali u 35 porodů.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

"Mezi dětmi, které se u nás v loňském roce narodily, převládali chlapci. Bylo jich celkem 376 ku 342 děvčatům," upřesnila Mgr. Radmila Šimoníková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení přerovské nemocnice.

Stejně jako v minulých letech volili i loni rodiče v přerovské nemocnici pro své potomky spíše tradiční česká jména. "Mezi hochy tak bylo hned 17 Jakubů, 14 Tomášů a 13 Adamů a Vojtěchů. U děvčátek jednoznačně dominovalo jméno Natálie, které padlo hned 20x, dále Eliška 14x a Sofie 12x," uvedla statistiku Mgr. Radmila Šimoníková s tím, že zdravotníci pomáhali na svět také dětem s méně tradičním jménem, například malé Mii, Letty, Lejle, Noemi. Mezi méně zvyklá jména u hochů patřil například Ilan, Maxwell, Milano Enrico či Serhij.

Prvním miminkem letošního roku se stala holčička Melanie, která přišla na svět na Nový rok v 8:57 s mírami 3 150 gramů a 50 centimetrů.

 

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.