Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Přerově se kvůli koronaviru ruší nejen výuka ve školách a kulturní akce

Zprávy z regionu

10.3.2020

Autor: red

Nebezpečí nákazy koronavirem přimělo také vedení Přerova k dílčím opatřením, některým i nad rámec opatření Bezpečnostní rady státu. Všechna níže uvedená omezení platí od dnešního dne až do odvolání.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos

Zástupci města vzali na vědomí nařízení spočívající v přerušení výuky na základních, středních a vyšších odborných školách. Rodiče dětí do deseti let věku mají možnost být s dítětem doma na takzvaném paragrafu. Od zítřka bude v každé základní škole pověřená osoba, která bude příslušné tiskopisy přímo v kanceláři škole vydávat a potvrzovat. Rodiče musí počítat i s tím, že v rámci těchto opatření se nebudou konat ani plánované školní lyžařské zájezdy či školy v přírodě, stopku dostaly i všechny další akce pořádané školami. Zavřené zůstanou i družiny. Některé školní jídelny nadále budou chystat stravu pro mateřské školy a pro veřejnost. Zajištěna bude také dosud vykonávaná péče pro přerovské seniory.

Zástupci města přijali i zákaz všech společenských a kulturních akcí, takže se do odvolání ruší všechna představení v Městském domě a v kině Hvězda, uzavřeny jsou galerie, Muzeum Komenského, městská knihovna. Konat se nebude ani dubnové setkání pětasedmdesátníků organizované městem. Zrušeny byly i farmářské trhy na Masarykově náměstí, které se měly konat ve čtvrtek 12. března, dubnový termín je prozatím otevřený. Akce, na něž mají lidé už vstupenky, budou přesunuty na pozdější termín, v případě zrušení dostanou majitelé vstupenek peníze v plné výši zpět. Plavecký bazén a zimní stadion jsou rovněž pro veřejnost uzavřené. 

Kromě toho přijali představitelé města i svá opatření, byť se netýkají většího počtu účastníků. Ruší se osobní gratulace seniorům, kteří slaví 80, 85, 90, 95 a 100 let, kterým chodili do jejich domovů přát zástupci města a Komise pro občanské záležitosti. Dárkové balíčky dostanou z rukou gratulantů později. Zástupci Přerova diskutovali také o tom, jestli odvolat sobotní obřady vítání občánků, byť jde o spíše o komorní záležitost, na níž se sejde několik rodin. Nakonec se rozhodli, že napíšou rodičům omluvu a obřady 14. i 21. března raději odloží. Dubnové budou podle vývoje situace. Opatření se netýká svatebních ani pohřebních obřadů. Radní ale nabádají občany k obezřetnosti a rozumnosti.

 

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.