Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 18 °C

V Přerově jsme v neděli přivítali jaro

Zprávy z regionu

17.3.2024

Autor: hcz

Lávka u Bečvy byla v neděli 17. března 2024 před polednem svědkem pochování zimy. Děti z folklorního souboru Trávníček a tety a strýcové ze souboru Haná Přerov se přišli ke břehu řeky Bečvy rozloučit se zimou a přivítat jaro. A podařilo se. Slunečné, mírně větrné počasí je provázelo celou cestu.

Vynášení Smrtky a vítání jara je jednou z nejstarších tradic, která se stále udržuje. V Přerově během let, kdy se děti z folklorního souboru Trávníček s paní učitelkou Dášou Bouchalovou shromáždí na břehu řeky Bečvy, aby přivítaly jaro, zakořenila. Smrtku - Morenu, kterou děti vyrobily, nesly městem.

Průvod vyšel od ZŠ Trávník přes Žerotínovo náměstí na náměstí TGM okolo vajíčkovníku, pokračoval na Horní náměstí, aby Smrtku nakonec za doprovodu rodičů vhodily děti do řeky. Za ní putovaly výfuky vajíček. S májíčkem - létéčkem a písničkou potom u loděnice všichni přivítali jaro.

hcz

Reklama

ELEKTRICKÁ KOLA

Katalog firem » Obchod » Cykloprodejny

Prodej, servis a půjčovna elektrických kol a skútrů. (E-totem, Lovelec, Crussis, 4Freetime). Regionální zastoupení pro střední Moravu.