Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

U silnice v centru Přerova budou vonět levandule, doplní je trvalky a letničky

Zprávy z regionu

30.11.2022

Autor: red

Tři sta čtyřicet levandulí a dvě stovky keřů ptačího zobu bylo v listopadu vysazeno do záhonků v blízkosti silnice a cyklostezky v Palackého ulici. Růst a vonět tak budou v těsném sousedství jedné z nejfrekventovanějších komunikací. Další úpravy prostoru mají pokračovat v příštím roce.

Záhonky mezi silnicí a cyklostezkou v Palackého ulici

Foto: Magistrát města Přerova

Levandule byly vybrány proto, že velmi dobře snáší sucho a daří se jim v místech, kde praží slunce. Z ptačího zobu se bude tvarovat živý plot. Nejedná se pouze o zkrášlování okolí komunikace, výsadba má sloužit i ke zlepšení klimatických a hygienických podmínek. V Palackého ulici totiž nelze s ohledem na husté inženýrské sítě a jejich ochranná pásma zasadit stromy, proto se město snaží o výsadbu alespoň keřovitých dřevin. V příštím roce na jaře půjdou do záhonků u silnice také trvalky, okrasné trávy a letničky, celá Palackého ulice tak bude barevná a voňavá. Navzdory tomu, kolik aut tudy denně projede.

Dekorovat ulice města květinami je v posledních letech trendem Přerova. Masarykovo náměstí zdobily muškátové pyramidy, k nimž letos přibyly nové mobilní nádoby s květinami, které byly součástí mlžných bran. V ulici Jateční a na náměstí Přerovského povstání byly záhony osázeny letničkami a na Spálenci a na kruhovém objezdu v Želatovské ulici kvetly lilie.

red

Reklama

MOTOR expert s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Autoservisy, opravny

MOTOR expert s.r.o. MOTOR SERVIS - specialista na DIAGNOSTIKU ZÁVAD elektronických systémů řízení motorů moderních automobilů - STANICE MĚŘENÍ EMISÍ s oprávněním pro více než 60 ...