Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

U Laguny vznikne grilovací zóna

Zprávy z regionu

15.5.2021

Autor: red

Zatraktivnit přerovskou odpočinkovou oblast, rozšířit nabídku volnočasových aktivit, nabídnout lidem možnost udělat si piknik u vody, relaxovat u jídla. To všechno má splňovat nová grilovací zóna u Laguny, o které rozhodli radní.

Laguna

"Místo chceme vybudovat rychle a levně, bez nutnosti opatření ze strany stavebního úřadu. Kousek od vodní plochy necháme vytvořit zpevněnou štěrkovou plochu o velikosti zhruba 5 x 5 metrů, kam si mohou návštěvníci přinést dva grily. My dodáme sadu dvou stolů s lavičkami," uvedl primátor města Petr Měřínský. Slíbil, že grilovací místo se začne budovat ještě letos. Pokud se záměr ujme a bude se lidem líbit, není vyloučeno rozšíření plochy nebo pořízení zabudovaných veřejných grilů.

S nápadem na novou atrakci v relaxační části Přerova přišel radní Jakub Navařík. "V posledních letech se v mnoha městech Evropy, a dnes už i v České republice, objevují veřejné grilovací zóny. Ty jsou oblíbeny především obyvateli měst, kteří jinak nemají příležitost takto posedět s přáteli u grilu, protože nevlastní vhodný pozemek," vysvětlil Navařík, proč myšlenku prosazoval. Zabýval se všemi lokalitami, které by byly vhodné a nakonec navrhl místo u velké Laguny.

Areál je oblíbeným místem návštěvníků už řadu let. I když jde oficiálně o přírodní koupaliště až pro patnáct set osob, do vody plavci vcházejí sporadicky. Přerované spíše využívají okolní plochy. Nachází se tu dětské hřiště i sportoviště pro míčové hry, odrostlé děti či dospělí tu mohou na posilovacích strojích trénovat svou fyzičku. Milovníci diskgolfu tady mají svou trasu a v těsné blízkosti je rovněž park pro skateboardisty a koloběžkáře. Součástí areálu jsou také dvě restaurace.

red

Reklama

Optika Mitáš s.r.o.

Katalog firem » Obchod » Oční optika

Velký výběr slunečních brýlí s polarizací. Sleva 40% na multifokální čočky, sleva 30% na zabarvovací čočky a na PC filtr, 20% na ztenčené čočky. Na počkání provádíme také drobné opravy. Měření zraku Po-Pá 8:00-17:00 (dle domluvy), bezbariérový vstup.