Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.6 °C

Tuning ovládl přerovské Výstaviště

Zprávy z regionu

18.8.2008

Autor: Hana Žáčková

Vůně benzínu a "vytuněná auta ovládla v pátek a v sobotu areál Výstaviště v Přerově. K vidění bylo na pět set automobilů a tisícovka návštěvníků si nenechala ujít neobyčejnou podívanou plnou soutěží. Předchozí ročníky byly v režii škodovek, ten letošní - už třetí v pořadí - byl prvním srazem pro všechny automobilové značky.

"Některá vystoupení jsme museli kvůli nepřízni počasí zrušit. Návštěvníci přišli o jedinečnou podívanou v podání kaskadéra na motocyklu, ale páteční ohňostroj se vydařil. Některé soutěže jako měření hlasitosti výfuku, tuning cup, soutěž o noční design, nejpočetnější klub nebo nejzajímavější úpravu auta proběhly beze změn," prozradil hlavní pořadatel Jiří Zajíc.

Mezi soutěžícími byli i kamarádi Robert Beneš z Lanškrouna se svým vozem Škoda 1000 MB a Jaromír Kopecký z Bystřece se Škodou 110 R-cupé.
"Tuningu se věnuji zhruba pět let. Postupnou kritikou od lidí jsem auto vylepšoval. Vše je o investicích. Poslední dva roky se umisťuji na předních místech," prozradil Robert, který již Přerov navštívil podruhé.

"Já jsem si koupil totální šrot a vše jsem udělal vlastníma rukama. Původně jsem si auto pořizoval, abych měl čím jezdit do práce, ale postupem času se úprava vozu stala pro mne zálibou a koníčkem. Na srazy jezdím pravidelně, pokud auto nezlobí. Když se pokazí začátkem sezony, musím ho opravit a samozřejmě zafinancovat," řekl Jaromír, který přijel do Přerova upravenou Škodou 110 R-chameleon (flip flop).

K vidění byla na Výstavišti auta mnoha značek (Škoda, Mercedes, Volkswagen, Mazda nebo Toyota). Návštěvníci i soutěžící se svýmy "vytuněnýmy" vozy si přišli na své a pořadatelé věří, že příští ročníky budou ještě úspěšnější a že počasí jim bude přát.

Hana Žáčková

Reklama

Městys Dřevohostice

Katalog firem » Obce » A-K

Městys Dřevohostice se rozkládá po obou březích říčky Bystřičky, asi 15 kilometrů jihovýchodně od Přerova, na okraji Hostýnské vrchoviny. V současné době zde žije asi 1500 obyvatel a k...