Reklama

Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej, venku je 15.2 °C

Trojice Hasoňová, Tomečková a Zbožínková mistryněmi republiky

Zprávy z regionu

22.11.2023

Autor: red

O víkendu bojovaly na závodních plochách z pověření Českého svazu moderní gymnastiky v Ostravě a Havířově moderní gymnastky z celé republiky o tituly ve všech kategoriích. Od nadějí po seniorky, královské disciplíny společných skladeb linie A i kategorie dvojic a trojic.

Přerovský klub TJ Spartak měl zastoupení v obou disciplínách. 14 juniorských týmů si ve sportovní hale Sareza poměřilo síly s předepsaným náčiním, pěti páry kuželů, o finálovou šestku, kde závodnice předvedly druhé provedení skladby. Náš mladý tým ve složení Veronika CHATRNÁ, Adéla MIKEŠKOVÁ, Michaela KORITAROVÁ, Marie KUČOVÁ, Zuzana LESÁKOVÁ a náhradnice Tereza ÚRUBKOVÁ se v silné konkurenci neztratil. Předvedl jeden z nejlepších výkonů v sezóně s pouze drobnými nedostatky, které nás stály v konečném součtu těsně postup do finále. Dívky získaly osmou příčku s bodovým ohodnocením 18.550 bodu. Vítězkami se staly juniorky z SK Traska Vyškov 43.100 před TJ Sokol Hodkovičky 42.550 a třetí příčku obsadil tým z SK Tart MS Brno 42.350.

Vrcholem nedělních soutěží byl nadmíru zajímavý souboj pro všechny zúčastněné v kategorii seniorek, dvojic a trojic. Naše trio závodnic ve složení Nela HASOŇOVÁ, Monika TOMEČKOVÁ a Eliška ZBOŽÍNKOVÁ předvedlo v prvním kole druhý nejlepší výkon v poli soutěžících. S bodovou ztrátou 1,4 bodu nastupovaly jako závěrečná skladba ve finálové části. Výborným, soustředěným výkonem a druhou nejvyšší známkou závodu vzdaly hold svým hudebním doprovodem Antonínu Dvořákovi a jeho 9. symfonii, vyhouply se na čelo výsledkové listiny výsledkem 46.650 a staly se poprvé v historii oddílu moderní gymnastiky v kategorii dvojic a trojic seniorek Mistryněmi České republiky. Druhé skončily seniorky SK Trasko Vyškov 46.200 a třetí družstvo z Máje Českých Budějovic 45.000.

Výborně tak zúročily práci celého realizačního týmu a excelentně reprezentovaly město Přerov a samotný klub. Po loňském titulu v kategorii seniorek společných skladeb tak dosáhl výrazně omlazený tým podruhé v řadě vynikajícího výsledku.

red

Reklama

Okna Hanák

Katalog firem » Řemeslníci » Okna, dveře, zastiňovací technika

Naše motto je spokojený zákazník! Okna a dveře, která nám dodávají naši dlouholetí odzkoušení výrobci, jsou prvotřídní kvality. Zastupujeme celou řadu renomovaných výrobců oken a dv...